Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ryanair službeno potvrdio dolazak u Zagreb; uvode letove na 12 destinacija, cijene počinju od 19,99 eura

Prvi letovi se mogu rezervirati već za lipanj

FOTO: Ryanair

Ryanair dolazi u Zagreb, objavili su predstavnici niskobudžetne aviokompanije na virtualnoj press konferenciji koja je počela u 11.30 sati. Izvršni direktor Ryanaira, Eddie Wilson, na početku konferencije za medije rekao je kako su u toj tvrtki uzbuđeni jer nakon dugo godina dovode niskotarifnog prijevoznika u Zagreb.

Wilson je rekao kako će Ryanair bazirati četiri svoja zrakoplova u Hrvatskoj te kako ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu. Dodao je i kako će imati 12 linija kojima će iz Zagreba kretati 36 letova tjedno. Cijene karata kretat će se od 19,99 eura.

Predsjednik uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir rekao je da su ponosni na dolazak Ryanaira u Zagreb. “Naši će putnici imati veliki izbor novih linija po prihvatljivim cijenama, a uz to potičemo razvoj turizma u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu”, kazao je.

Putovat će se s novog putničkog terminala

Na konferenciji za medije je otkriveno i kako će Ryanair putovati s novog putničkog terminala u Zagrebu te da će prvo prometovati zrakoplovi tvrtke Lauda.

“Usred smo pandemije, no nema sumnje da će nova zagrebačka baza rasti. Dovest ćemo tisuće novih putnika u Zagreb i potaknuti lokalno zapošljavanje”, poručili su iz Ryanaira. Dodali su i kako u roku od dvanaest mjeseci žele drastično povećati broj linija.

Istaknuto je i da će od lipnja do rujna zrakoplovi dolaziti u Zagreb a od rujna će sve linije preuzeti zrakoplovi bazirani u Zagrebu. Trenutno nisu u planu letovi unutar Hrvatske.

Iz Zagreba za osam zemalja

Kako se moglo vidjeti na Ryanairovim stranicama i prije početka presice, Zagreb je već dodan kao početna točka putovanja, a iz hrvatske metropole moguće je putovati u osam zemalja, odnosno 12 gradova.

Za putovanja iz Zagreba nude se destinacije u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Crnoj Gori, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Kada se radi o Belgiji, linija će biti Zagreb-Bruxelles, za Francusku će to biti linija Zagreb-Pariz, za Crnu Goru Zagreb-Podgorica, za Norvešku Zagreb-Oslo, za Švedsku Zagreb-Göteborg te Zagreb-London za Veliku Britaniju.

Kada se radi o ovih šest zemalja, Ryanairom ćemo putovati samo u jednu od destinacija, dok je za Italiju i Njemačku otvoreno više destinacija. Kada se radi o Italiji, otvorene su dvije linije, ona Zagreb-Milano i Zagreb-Rim, dok su za Njemačku otvorene čak četiri linije. Tako ćemo iz Zagreb imati direktne linije za Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe i Memmingen.

Ryanair uvodi nove linije leta iz Zagreba Ryanair

Putovanja za Bruxelles od lipnja, od rujna svaki dan let za London

Malo smo pogledali stranicu Ryanaira pa smo tako vidjeli da se letovi za Bruxelles planiraju već od lipnja. Tako se jednosmjerna karta s 2. lipnjem kao datumom polaska može kupiti za 30.59 eura.

Za Pariz se linija otvara u rujnu po cijeni od 40.99 eura za jednosmjernu kartu, dok se od rujna može letjeti i za Dortmund po cijeni od 39.99 eura. Za Milano se može od srpnja, po cijeni od 26.99 eura, a za Rim od rujna po istoj cijeni.

Možda i najzanimljivija je linija za London koja će, kako stvari zasad stoje, prometovati svakodnevno, a cijena koja je sada navedena je 39.99 eura za jednosmjernu kartu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više