Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Sjećate li se Vruče čuče, domoljubne pečenjare koju je otvorio Drele? Propala je zbog 250.000 kuna duga

Vjerovnici i zastupnici 'Vruče čuče' nisu se odazvali u predviđenim rokovima pa je sud utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje

29.07.2019., Samobor -  23. svjetski susret Spaceka. Na manifestaciji se po prvi puta pojavljuje Davor Dretar Drele sa svojim novim poduzetnickim poduhvatom Vruca cuca. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad ‘Vručom čučom’, tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome, kojim su se pozivali vjerovnici ‘Vruče čuče’ da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kuna, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Budući da se vjerovnici i zastupnici ‘Vruče Čuče’ nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

‘Privremeno’ zatvorio zbog ulaska u politiku

‘Vruča čuča’ je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti, među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

‘Vruča čuča’ bio je i naziv restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što je “privremeno” zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku. Još se pamti kampanja za parlamentarne izbore, kad je Dretar predvodio listu Domovinskog pokreta u trećoj izbornoj jedinici. Tada je zastupnik Domovinskog pokreta gostovao u Bujici voditelja Velimira Bujanca, a ondje je kampanju iskoristio za reklamu svog biznisa.