Sjećate se dečka koji je u Zadru ispravio grafit iz ‘ubi Srbina’ u ‘ljubi Srbina’? Netko ga je prijavio policiji

Završio je u policiji na razgovoru jer je prijavljen za 'uništavanje imovine'

ZADNJA IZMJENA: sij 10, 2019

Prije mjesec dana mediji su se raspisali o dečku iz Zadra koji je malo popravio ksenofobni grafit na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora. Netko je bio zbilja kreativan pa je plavim sprejem ispisao ‘ubi Srbina’ što je Jure Zubčić, kako je sam napisao na Twitteru, prepravio u ‘ljubi Srbina’.

Ljudima je to uglavnom bilo simpatično, ali našlo se onih koji su u prepisku na Twitteru uključili MUP jer je ovaj dečko, kao, priznao da je “šarao po fasadama”. Netko od tih genijalaca evidentno ga je na kraju i prijavio policiji jer je Zubčić maloprije napisao na Twitteru kako je protiv njega podnesena anonimna kaznena prijava zbog uništavanja imovine.

Završio je na razgovoru na policiji

Zubčić piše kako je danas, zbog toga što je nadopisao “lj” na ogavni grafit, bio na policiji na razgovoru. “Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio je!”, napisao je. Kratko smo se čuli s njim pa nam je ispričao kako je to točno izgledalo.

“Jučer me krim policija pozvala na razgovor na koji sam se danas odazvao. Rekli su mi da je odvjetništvo dobilo anonimnu prijavu, da sam na tom grafitu napisao slovo LJ, a možda i ostalo. Time je anonimni tužitelj htio sugerirati da sam možda autor cijelog grafita”, rekao nam je Zubčić.

Kaže kako je nakon toga rekao policajcu da je on već bio na policiji prije mjesec dana, na što mu je, kako kaže, ljubazni policajac, rekao da onda nema smisla da ga bilo što ispituje.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2153 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program