Politika & Kriminal

Sjećate se načelnika općine Martijanec koji je sa službenih stranica agitirao za predsjednicu? Milanović je tamo - rasturio

Rezultat u Martijanecu je Milanović 813, Grabar-Kitarović 479 glasova

Mala općina Martijanec u Varaždinskoj županiji, odnosno njen načelnik, HDZ-ovac Dražen Levak, postojano je izvorište veselja u ovoj kampanji. Prvo je gospodin načelnik na službenim stranicama općine objavio “Priopćenje mještanima povodom drugog kruga predsjedničkih izbora”, garnirano svojom slikom s Andrejom Plenkovićem, o tome kako je Martijanec uvijek patio dok je na vlasti bio SDP, a prosperirao u suradnji s HDZ-ovim Vladama.

Onda je pred birače stavio dilemu da li da glasaju za Zorana Milanovića, čiju su pomoć u izgradnji infrastrukturnih objekata čekali 20 godina (broj godina je citat iz priopćenja) ili “Kolindi Grabar Kitarović HDZ-ovoj kandidatkinji Andreja Plenkovića jedinog premijera Vlade koji je posjetio Općinu Martijanec”, i za čije je Vlade“završena izgradnja vrtića, energetska obnova škole i drugi manji projekti”. Te poentirao – “pametnome dosta”.

I DIP-u bilo dosta

No, dosta je bilo i Državnom izbornom povjerenstvu, jer je malo nezakonito predizborne promidžbene poruke objavljivati na službenoj stranici jedinice lokalne samouprave, pa su Levaku naložili da sporni sadržaj ukloni. To se nije dogodilo, barem ne do sredine posljednjeg dana prije izborne šutnje.

A onda je Martijanec ipak mrvicu pao u drugi plan, jer su u prvi izbili sami predsjednički kandidati i rezultati izbora. Gospodinu načelniku općine sigurno nije bilo ugodno dok je otvarao aplikaciju DIP-a u kojoj je objavljivan broj glasova. Naime, unatoč pustim infrastrukturnim objektima, unatoč slici s premijerom Plenkovićem, unatoč apelu na pamet sumještana, semafor nije bio impresioniran.

Rezultat u Martijanecu je Milanović 813, Grabar-Kitarović 479 glasova. Ali, ima još – Zoran Milanović nije pobijedio samo protukandidatkinju u tom mjestašcu u Varaždinskoj županiji – dobio je i 59 glasova više od samog Dražena Levaka na posljednjim lokalnim izborima. Epilog? Klik na link na “Priopćenje o mještanima povodom drugog kruga predsjedničkih izbora” danas javlja samo – pogrešku. Normalno.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu