Sjećate se zastava koje su postavljene ispred televizija u Zagrebu? Gospodin Bandić platio ih je 370.000 kuna

Gospodin Bandić kaže kako ih je postavio on osobno

ZADNJA IZMJENA: lip 18, 2018

Nakon što su u listopadu prošle godine ispred televizijskih postaja u Zagrebu postavljene hrvatske zastave, gradonačelnik Milan Bandić govorio je kako je on osobno postavio zastave pred zgrade HRT-a, Nove TV, N1 i RTL-a.

N1 televizija je mjesec dana pokušavala dobiti odgovore na pitanja tko je odobrio postavljanje tih zastava, s kojim ciljem su one postavljene, tko je izveo radove i koliko je to sve koštalo.

Bandić tvrdi da je on postavio zastave

Iz Ureda im do danas nisu odgovorili pa je njihov novinar Ivan Skorin isto pitanje postavio zagrebačkom gradonačelniku na današnjoj presici. Na pitanje zašto još nisu dobili odgovor na svoja pitanja, Bandić je rekao kako će ga dobiti i ponovio da je on odgovoran za postavljanje tih zastava.

“Premalo to košta da vi gledate hrvatske bandijere ispred svojih televizija. A vi ste toliko sretni da to gledate”, odgovorio mu je Bandić. Rekao je kako je odluka donesena sukladno poslovniku i ovlastima gradonanačelnik.

Zastave su koštale 370.000 kuna

No, ubrzo nakon što su ga podsjetiti da još nisu dobili odgovore na svoja pitanja, N1 televiziji stigao je službeni dopis pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinka Bilića.

Napisao je kako je postavljanje jarbola ispred Nove TV, N1 i RTL televizije i HRT-a koštalo 296.760 kuna bez PDV-a, odnosno ukupno gotovo 370.000 kuna. Radove je izvela tvrtka MONTEL d.o.o. Također, kažu, postavljanje zastava ispred TV kuća izvedeno ja ne osnovu projekta tvrtke KONTURA-PROJEKT d.o.o.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program