Sjetili smo se izjave jednog od bivših šefova Agrokora, inače ministra financija, da je u koncernu sve super

Marić je početkom godine tvrdio kako je Agrokor dobra kompanija

ZADNJA IZMJENA: lis. 16, 2017

U tijeku je akcija Agrokor, uhićeni su brojni bivši šefovi koncerna poput Ljerke Puljić, Ivana Crnjca, Piruške Canjuge i Mislava Galića. Na terenu je oko 300 policajaca, a akcija se odvija na više od 60 lokacija.

Ministar financija Zdravko Marić, bivši izvršni direktor za Strategiju i tržište kapitala u Agrokoru, početkom je godine tvrdio kako je situacija u Agrokor sasvim dobra.

‘Agrokor je i dalje dobra kompanija’

Marić je u Agrokoru, prema službenoj biografiji, bio zadužen za međunarodno financiranje, odnos s investitorima i spajanja i preuzimanja. “Agrokor je i dalje dobra kompanija, ne vjerujem da će doći do bankrota”, izjavio je Marić 26. siječnja.

“Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jučer u priopćenju jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obveza u dogledno vrijeme, ali sigurno da je i činjenica o smanjivanju kreditnog rejtinga imala određene reperkusije”, rekao je tada Marić.

Plenković provodio niz aktivnosti, Marić ništa nije znao

Nešto kasnije, 15. veljače, Marić je izjavio kako “u ovom trenutku mi nismo ni u kakvim kontaktima s Agrokorom”. No, premijer Andrej Plenković je ovog mjeseca izjavio kako se, oko Agrokora “niz aktivnosti i konzultacija provodio u siječnju, veljači i ožujku”.

Pomalo je nejasno kako je premijer provodio “aktivnosti i konzultacija” oko Agrokora, a Marić nije bio “ni u kakvim kontaktima s Agrokorom”. Marić se, od kako je krenula kriza u Agrokoru, pravdao kako je bio rang ispod uprave u Agrokoru te kako financijska izvješća nisu bila njegov dio odgovornosti i kako ih on nije sastavljao.

Akciju Agrokor uživo možete pratiti OVDJE.