Politika & Kriminal

Škorini ljudi ne mire se s porazom, Bartulica plaši građane: 'Socijalisti obećavaju, ali isporučuju pakao'

Tomašević je premoćno slavio ispred Škore u Zagrebu

Stijepo Bartulica (Domovinski pokret) nakon objave prvih izlaznih anketa izbora za zagrebačkog gradonačelnika po kojima Miroslav Škoro uvjerljivo gubi od Tomislava Tomaševića rekao je kako će čekati do kraja objavu konačnih rezultata.

Dodao je kako je protukandidat zeleno-lijeve koalicije Tomašević bio favorit izbora dugog kruga.

“Imao je velik vjetar u leđa, nezahvalno je biti izazivač, razlika je bila prilično velika, vidjet ćemo na kraju koliko smo je smanjili”, rekao je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Bartulica.

‘Štetne ideje’

No, kako god želimo da se stvari u Zagrebu promijene, upozoravat ćemo i dalje na one ideje za koje mislimo da su štetne. Često govorim iz najdubljeg uvjerenja da socijalisti svugdje obećavaju, ali nažalost, isporučuju “pakao”, ustvrdio je Bartulica.

“Ne očekujem da će se stvari brzo promijeniti u Zagrebu i osobno mislim da će doći do otriježnjenja mnogih ljudi”, dodao je.

Upitan je li taj pakao, primjerice, “lezbijski sindikalizam”, Bartulica je rekao kako ne bi sada ulazio u to, nego govori o ekonomskim iskustvima drugih zemlja od Španjolske sve do Venezuele.

‘Huškačka kampanja’

Na razini ideja ne vjerujem da su oni (Možemo!) rješenje za grad, to je zapakirano u zelenoj politici, ali zapravo se, po meni, radi o starim već potrošenim idejama tak da smo mi tek na početku, no to nas neće obeshrabriti, poručio je Bartulica. Svjesni smo situacije pa i medijskog okruženja koje nije nama bilo sklono, dodao je.

Na tvrdnju iz stožera Možemo da su izgubili jer su vodili huškačku kampanju, nasuprot njihove pozitivne koja je nudila rješenja, Bartulica je rekao kako bi to značilo da su iznenađeni izlaznim anketama i očekivali pobjedu Domovinskog pokreta.

‘Milijunske donacije’

Ne, mislim da je to kriva teza, može ispasti malo nezahvalno što smo morali iznositi te podatke, napominjući kako njegova udruga nije primila ni jednu kunu iz gradskog ili državnog proračuna, nego imala malu bazu dobročinitelja.

Mogu samo zamisliti kako bi mi bilo da sam imao milijunske donacije pa i malu vojsku zaposlenih ljudi, dok su drugi profesionalni aktivisti. Mislim da je legitimno na to ukazati, istaknuo je Bartulica.

Odgovarajući na upit o podršci HDZ-ovh birača rekao je da će se vidjeti u analizi što se događalo, no da je činjenica kako je ljevica imala korist od toga što je jedinstvenija od desne stranke političkog spektra. Smatra kako su izjave HDZ-ova predsjednika Andreja Plenkovića podosta odudarale od mišljenja običnih članova.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu