Politika & Kriminal

Škoro ima ingeniozno rješenje za slab rezultat u anketama: 'Kad dođemo na vlast ukidamo ankete'

Čelnik Domovinskog pokreta želi ukinuti sve ankete 60 dana prije izbora

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na Facebooku je kritizirao predizborne ankete po kojima neće biti pobjednik parlamentarnih izbora. Škoro je najavio inovativnu mjeru: ako ipak dođe na vlast, napisao je, ukinut će provođenje predizbornih anketa. “Kada Domovinski pokret preuzme vlast i bude odlučivao, ukinut ćemo ankete 60 dana pred izbore. Uzalud vam trud svirači. Ništa više neće biti isto”.

“Najnovije ankete Domovinskom pokretu daju 11,1 posto podrške. Sve je isto k’o i lani. Ponavlja se isti scenarij iz kuhinje duopola HDZ-a i SDP-a. U kampanji za predsjednika RH, Milanoviću i Grabar-Kitarović davali su od 24 do preko 30 posto, ovisno o agenciji. Meni su davali oko 16,7 posto, dok je primjerice Mislav Kolakušić u jednom trenutku bio skočio na čak 14 posto!”, objavio je Škoro.

Nezadovoljan je novim Crobarometrom

“U konačnici, rezultat je izgledao: Milanović 29,55 posto, Grabar-Kitarović 26,56 posto, Škoro 24,45 posto, Kolakušić 5,87 posto. Sada, umjesto Kolakušiću, gledamo kako rejting naglo raste Mostu”.

Škoro se referirao na danas objavljeno istraživanje Crobarometar, po kojem je potpora njegovoj stranci pala s 13,5 posto u svibnju, na 11 posto u lipnju. Prema istraživanju HRejtinga za prvih 9 izbornih jedinica, Škoro bi u njima osvojio 15 mandata.

SVE JE ISTO K'O I LANINajnovije ankete Domovinskom pokretu daju 11,1 posto podrške. Sve je isto k'o i lani. Ponavlja…

Posted by Miroslav Škoro on Friday, June 26, 2020

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu