Politika & Kriminal

Škoro još nije prebolio poraz: 'Merkel i ja s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse protiv Tomaševića'

'Mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koju je imao i podršku koju uživa', dodao je

FOTO: N1

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je danas za N1 protekle lokalne izbore te rezultate koje je na njima DP polučio. Škoro je na početku podsjetio da se prije toga natjecao i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima te i tada polučio određene rezultate te da na parlamentarnima osvojio 16 mandata što, prema njegovom mišljenju nije loše, jer je stranaka tada postojala svega nekoliko mjeseci.

“Kad je u pitanju dio oko lokalnih izbora, bilo je važno u prvom krugu izboriti se u drugom, mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koju je imao i podršku koju uživa. Žao mi je moje obitelji, mislim da obitelj niti jednog političara nije bila izložena kao moja”, kazao je Škoro te dodao kako je pobijedio sve druge stranke, posebice one iz njegovog političkog spektra. “U drugoj utakmici, Angela Merkel, vi, ja, zajedno s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse s Tomaševićem s obzirom na količinu novaca i podrške koju je u tom trenutku imao. Uopće se ne ljutim i ne zavidim mu niti jednog trenutka”, poručio je.

Podrška Penavi

Komentirao je što je fokus Domovinskog pokreta u sljedeće tri godine. “Kad mi govorimo o tome da je netko ukrao dva milijuna kuna, onda to ne zanima nikoga i to ne prenosi nitko. Ali, jesmo li počeli govoriti kako ‘Za dom spremni’, e to će onda svi. Mi to ne govorimo tako, mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama. Mene jako zanima ovaj novi zakon o autorskim pravima jer je zakon koji konačno može staviti stvari na svoje mjesto. To je vrlo bitan zakon koji se tiče mnogih ljudi, ali mnogi ljudi to ne razumiju. Novi zakon bi trebao riješiti pitanje izvođača, pratećih izvođača. Tu sam ja jako lijevo i vrlo sam socijalno osjetljiv, želim tim ljudima osigurati naknadu i borim se protiv onih s kojima sam do jučer sjedio”, kazao je Škoro.

Komentirao je i najavu Ivana Penave i Željka Sabe koji bi ukinuli segregirane škole. “Živio sam u Americi dugi niz godina, u Mađarskoj, putovao sam po svijetu… Kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj? Je li Argentina na srpskom na sjevernoj hemisferi, a na hrvatskom na južnoj? Ne kužim. Taj dio je napravljen maliciozno i tendenciozno da bi se djeca od samog početka dijelila. Mogu razumjeti da idemo toliko daleko da te standarde dižemo na razinu koja je veća od onoga da imaš obrazovni program pa subotom kako hoćeš. Kakve to veze ima s vrtićima?”, kazao je Škoro i dodao da podržava tu ideju.

Nije mu cilj rušiti Plenkovića

Govoreći o potezu Silvana Hrelje koji se priklonio HDZ-u te glasovao za rebalans proračuna, Škoro je rekao da od Hrelje drugo nije ni očekivao. “Jesu li birači koji su dali povjerenje Hrelji dali njemu povjerenje da on da glas Plenkoviću i HDZ-u? Uvjeren sam da nisu. Mislim da Hrelja ide kontra interesa svojih birača i da će biti kažnjen na sljedećim izborima”, rekao je.

Komentirajući odnos Domovinskog pokreta prema Andreju Plenkoviću i HDZ-u, Škoro je naveo da će taj odnos ostati isti te da mu se čini da Plenković “daleko više inklinira ljevici” i da će “daleko lakše naći suradnika danas-sutra u recimo, platformi Možemo! nego što bi tražio i našao na svom političkom spektru”. Škoro kaže kako njemu nije cilj rušiti Plenkovića već pokazati da Domovinski pokret “želi, može i hoće drugačije”.

Svi govorili o dugu u Holdingu, a Tomašević se iznenadio

Komentirao je i prve poteze novog zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića i imenovanja u Holdingu. “Čudi me da se netko tko zna toliko o gradu iznenadio tolikim dugom Holdinga. Svi smo govorili da je dužan, a on se time jako iznenadio i našao razlog da postupi identično kao što se postupalo do sada. Mogao je staviti vršitelja dužnosti dok se ne provede ono na što se zaklinjao. Zaklinjao se na bicikl, javne natječaje i javnu nabavu. Gdje mu je bicikl? Zašto je to napravio? To je licemjerno i smiješno”, kazao je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu