Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Škoro: 'Rekao sam 22. svibnja da će Tomašević ukinuti mjeru roditelj odgajatelj, on me prozvao lažljivcem'

Škoro tvrdi i da je koncept Adventa promašen, a Tomaševića je usporedio s Grinčem

02.10.2021, Zagreb -U KD Vatlroslav Lisinski odrzan je ujediniteljski sabor Hrvatskih suverenista
Photo:Zeljko Hladika/Pixsell
FOTO: Zeljko Hladika/Pixsell

Nezavisni saborski zastupnik Miroslav Škoro ustvrdio je u srijedu kako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obmanuo javnost tijekom predizborne kampanje za gradonačelnika oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj.

“Gomila je problema koje je stvorio i sada je bjelodano da je obmanuo javnost tijekom kampanje, pa ću evo i podsjetiti da je 22. svibnja – meni na tvrdnju da će ukinuti mjeru roditelj odgajatelj – odgovorio da obmanjujem javnost i lažem. Sada svi mogu vidjeti da sam govorio istinu i da sam znao što će napraviti jer je ideološki ostrašćen, ideološki vodi grad Zagreb u krivom smjeru i moje je na to da upozorim”, izjavio je Škoro na konferenciji za novinare na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

‘Zeleni Zagreb nikad nije bio prljaviji’

Škoro se usprotivio i mogućnosti da građani koji pravilno ne odvajaju otpad plaćaju veću cijenu.

“Što se tiče odvajanja otpada, Tomašević je uzeo ozbiljnu količinu novaca, oko milijun i sto, dvjesto tisuća kuna, i to preko zelenog telefona, na koji se netko od njegovih ljudi javljao i govorio ljudima da u kantu s plavim poklopcem ide papir, sa zelenim poklopcem komunalni otpad, sa smeđim bio otpad itd. Naravno da sam za to da se otpad pravilno odvaja i da imamo zeleni Zagreb, ali nisam za to da se na tome zarađuje i da se građani dodatno financijski opterećuju. Nažalost, zeleni Zagreb nikad nije bio prljaviji”, ocijenio je.

‘Koncept Adventa je promašen’

Škoro je komentirao i ovogodišnji zagrebački Advent te ustvrdio kako je Tomašević “poput Grinča ukrao Advent Zagrepčanima”. “Mnogi će vući paralelu da se bunim jer sam svojevremeno imao kućicu, što je moj najveći krimen u životu, ali ja sam kućicu imao na nekakvom natječaju koji je bio loš, koji sam ja prozvao i koji je trebalo promijeniti. Trebalo je promijeniti način na koji Grad Zagreb od toga ima koristi”, rekao je Škoro.

Tomašević se, kaže Škoro, hvali da je napravio sustav u kojem će 90-ak kućica prihodovati 3,3 milijuna kuna za razliku od 900 tisuća kuna koje je uprihodovao 2019. “Čista matematika i logika govore da je mogao uprihodovati 9 ili gotovo 10 milijuna kuna da je zadržao broj kućica koje sada evidentno Zagrebu i Zagrepčanima nedostaju. Mislim da je jako pogriješio – i koncepcijski i matematički”.

“Pogriješio je i stavljanjem Potemkinovih kulisa. Zagrebački advent je nešto što je trebalo napraviti potpuno drugačije, zbog toga što Zagrepčani zaslužuju advent na koji su navikli, onaj koji je bio nagrađivan”, rekao je i dodao da je Zagreb to zaslužio kao glavni grad naglasivši da su Hrvati dio kršćanske tradicije i da Božić predstavlja rođenje Isusa Krista, a da je Advent vrijeme iščekivanja Isusova rođenja. “Sve ovo što nas okružuje, ako malo bolje pogledate, svojim konturama, vizurama i oblicima, je dijametralno suprotno od onoga što bi trebalo biti Božić u Zagrebu”, smatra Škoro.