Politika & Kriminal

Popularni Top Gear oduševljeno o genijalnom superautu Mate Rimca

BBC-jev show na svojoj je stranici u superlativima izvijestio o Rimcu

FOTO: Rimac Autombili

Popularni BBC-jev show ‘Top Gear’ na svojim je službenim stranicama objavio članak o novom superautomobilu Mate Rimca, Rimac Concept_S, koji je predstavljen na nedavnoj izložbi automobila u Ženevi. Autori članka ne kriju oduševljenje autom i hrvatskim proizvođačem.

Zamjerka imenu

Jedinu zamjerku uputili su imenu: “Niti jedan automobil ne bi trebao imati donju crtu u svojem imenu, kao da je stara Hotmail adresa”. No, nastavljaju u superlativima: “Concept_S je evolucija trkaćeg automobila. A njegove performanse su toliko iznad Teslinih ‘ludih’ i ‘suludih’ modova vožnje, da se mučimo pronaći prikladnu riječ”.

Ističu i da je električni Concept_S za sekundu brži od novog Bugatti Chirona, u oba parametra: od nule do 100 km/h i od 100 do 200 km/h. Navode nadalje i tehničke detalje te opisuju aerodinamiku automobila, da bi na koncu zaključili kako se radi o vozilu koje ima veći omjer snage i težine od LaFerrarija, McLarena P1 i Porschea 918.

Mate Rimac
Mate Rimac AFP

Put do slave

“Dakle, ako je ovo budućnost hiperauta, bojite li se? Mi ne”, ističe se na kraju članka.

Više o putu Mate Rimca od obiteljske garaže do jednog od najrespektabilnijih proizvođača automobila možete pročitati u Telegramovom specijalu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu