Politika & Kriminal

Slovenska vlada skinula jadransku obalu s crvene liste, turisti će sad lakše u Hrvatsku

Odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do 20. lipnja

13.03.2020., Zagreb - Stanje na granicnom prijelazu Bregana.
 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske “crvene” liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora.

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. lipnja kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice. S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Ulazak u zemlju bez karantene

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom. Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu