Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Smrt rodilje iz Gospića istražuje inspekcija. Beroš: 'Okolnosti nisu za javnost'

Dvadesetdvogodišnjakinja je u ponedjeljak u Gospiću rodila živo i zdravo dijete, a u Zadru je umrla zbog hemoragičnog šoka

17.10.2022.., Zagreb - Dolazak clanova sireg Predsjednistva HDZ-a na sjednicu koja se odrzala u sredisnici stranke.   Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Zdravstvena inspekcija već postupa u slučaju 22-godišnje trudnice koja je u ponedjeljak u Gospiću rodila živo i zdravo dijete, a u Zadru umrla zbog hemoragičnog šoka usljed obilnog krvarenja.

Rekao je to ministar zdravstva Vili Beroš, koji je poslijepodne održao još jednu konferenciju za medije. “Oni su dobili obavijest o događaju, dodatne komentare, uputili su dodatna pitanja. Prikupili su stručne informacije i otići će u nadzor. Postupanje je u tijeku”, izjavio je ministar.

‘Postupci nisu za komentiranje’

“Radi se o određenim okolnostima koje nisu za javnost, a odnose se na okolnosti liječenja i postupaka koji su provedeni i koji nisu za komentiranje”, dodao je Beroš.

Rodilja je, podsjetimo, počela obilno krvariti nakon rođenja djeteta, te je pala u hemoragični šok. Umjesto da bude liječena u Gospiću, žena je prevezena u zadarsku bolnicu gdje su ju bezuspješno pokušali spasiti.

I gospićka i zadarska bolnica negiraju odgovoronost te napominju da su sve radili po protokolu te da je riječ o slučaju koji se događa iznimno rijetko.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više