Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Vijesti

Vijesti Snažan potres u Ekvadoru, šire se snimke trenutaka kad je udario. Ima poginulih

EMSC javlja da je magnituda bila 6.7 po Richteru

U subotu oko 18.30 po hrvatskom vremenu, snažan potres pogodio je Ekvador. Europski mediteranski seizmološki centar javlja da je magnituda bila 6.7.

Pogođena je regija Guayas, a epicentar je bio 80-ak kilometara od drugog najvećeg ekvadorskog grada, Guayaquila, u kojem živi više od tri milijuna ljudi.

Nema službenih informacija

 

Najmanje dvanaest osoba poginulo je u potresu . Epicentar potresa bio je u gradu Balao, navodi CNN. Dodaje da je 12 osoba poginulo, a što je objavio predsjednik Guillermo Lasso. Prema Uredu predsjednika, 11 osoba poginulo je u pokrajini El Oro, a jedna u pokrajini Azuay.

Ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je da se u gradu Cuenci urušilo pročelje i palo na automobil u kojemu je jedna osoba poginula.

Nije oglašena uzbuna na cunami u regiji, objavio je Nacionalna meteorološka služba Sjedinjenih Država. Ekvadorska državna naftna kompanija Petroecuador kazala je da nije bilo izvješća o šteti na postrojenjima te da se “radnje odvijaju normalnim tijekom”, prenijela je agencija Reuters.

Ekvador leži na pacifičkom vatrenom prstenu, a 16. travnja komemorirat će žrtve potresa iz 2016. magnitude 7,8 u kojem je poginulo 600 osoba te su cijele četvrti bile izbrisane, podsjeća španjolski dnevni list El Pais.

 

Potres se, javljaju međunarodne agencije, osjetio i u sjevernom Peruu. Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 65 kilometara.

Na Twitteru se pojavila snimka koja prikazuje troje voditelja koji su pobjegli iz studija kad se stol za kojim su sjedili počeo tresti. U početku su pokušali umanjiti važnost potresa, govoreći kako je riječ o slabijem udaru, ali jedan od voditelja je vrlo brzo ustao i istrčao iz kadra. Drugi voditelj je najavio pauzu za reklame, dok je drugi ponavljao: “O moj bože, o moj bože.”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više