Politika & Kriminal

Snažno nevrijeme pogodilo Slavoniju, u Splitu tuča

Vjetar je rušio drveća na prometnice, električne vodove i krovove kuća

FOTO: Pixsell/Vatrogasci - Oni su naši Heroji FB

Kao što je DHMZ najavio snažno nevrijeme stiglo je u Hrvatsku i praćeno kišom i jakim vjetrom pogodilo je Slavoniju. Nešto prije 9 sati na području Đakovštine i rubnim dijelovima Osijeka vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća, izvijestio je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Izvijestili su kako je Županijski centar 112 Osijek do 11:00 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama. Bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine. Na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji prekid opskrbe strujom

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nevrijeme je uz jaki vjetar pratila i grmljavina. Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja strujom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala, priopćili su iz Ravnateljstva.

Najveći problem je s opskrbom električne energije zbog pokidanih električnih vodova na području cijele županije. Na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a, a nisu zabilježene štete zbog velike količine vode, javljaju iz Ravnateljstva.

Ceste neprohodne

Prema snimkama na društvenim mrežama zbog posljedica oluje automobili nisu mogli prolaziti ulicom u naselju Retkovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Snažan vjetar radio je probleme i u Vinkovcima.

Slike na društvenim mrežama pokazuju kako je izgledao dolazak oluje.

Nevrijeme i na Jadranu, u Splitu tuča

Kako je najavljeno, nevrijeme je stiglo i na Jadran za koji je DHMZ također upalio narančasti meteoalarm. IstraMet je objavio snimku pijavice iznad Umaga te snažan zapadnjak na Rovinjštini.

Mala pijavica prije nekoiko minuta iznad Umaga! Video: Ђорђе Николић

Posted by IstraMet on Thursday, August 5, 2021

Pulenat/zapadnjak na Rovinjštini 🌊🌊🌊🌊 Video: Deja Praznik

Posted by IstraMet on Thursday, August 5, 2021

U Splitu je padala tuča, ali je kratko trajala, javlja Dalmacija danas.

Tijekom nevremena bilo je i grmljavina i munja u Splitu, a jutros je zabilježena i u Zadru.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu