Politika & Kriminal

Šostar, skroz ozbiljno, poručuje da ako nastavimo cijepiti ovim tempom u rujnu nećemo nositi maske

Građani su se danas cijepili Pfizerovim cjepivom, dok se od ponedjeljka ponovno očekuje cijepljenje AstraZenecom

FOTO: Screenshot/HRT

Velike gužve i danas su bile na Velesajmu gdje su građani čekali na cijepljenje protiv koronavirusa. Do danas ih se ondje cijepilo 19.000, a prema očekivanjima epidemiologa tijekom današnjeg dana očekuje se cijepljenje još 4300 ljudi. “Moram naglasiti da me veseli ovakav odaziv stanovništva, ako nastavimo ovakvim tempom mislim da bi do rujna mogli imati procijepljeno stanovništvo i hodati bez maski”, kazao je danas popodne za Večernji list Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

Šostar je pozvao građane da ne dolaze ako nisu naručeni jer se u tom slučaju stvaraju gužve. Jednako tako ističe kako nema potrebe dolaziti satima ranije jer će svi biti cijepljeni u vrijeme kada su naručeni.

Od idućeg tjedna opet AstraZeneca

“Ima dovoljno cjepiva za sve i nitko neće ostati bez svoje doze. Danas, u srijedu i u četvrtak ćemo cijepiti cijeli dan. U petak ćemo masovno cijepljenje provoditi prije podneva. Od idućeg ponedjeljka krećemo s AstraZenecom jer ćemo do petka potrošiti sve količine Pfizer cjepiva koje imamo”, kazao je Šostar.

Ujedno se ispričao zbog gužvi koje su se jutros stvarale na Velesajmu, Uzrok im je, kako je pojasnio, bio pad sustava. Nakon što je kvar otklonjen, situacija se normalizirala.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu