Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Splitski kirurg: 'Matijanić nije bio dobar ni s jugo doktorima, pa je mogao zvati samo Hitnu'

Hrvoje Tomasović je poručio i da ne 'likuje nad smrti neprijatelja'

FOTO: Tino Juric/PIXSELL

Splitski kirurg Hrvoje Tomasović, nekadašnji šef splitskog HSP-a, jučer je komentirao smrt novinara Indexa Vladimira Matijanića oko koje ministarstvo zdravstva provodi inspekciju, a DORH izvide. Tomasović je poručio kako “ne likuje nad smrti neprijatelja” te ustvrdio da je Matijanić “blesavo umro zbog svojih kvazi poštenih stavova”, jer, nije bio dobar sa “svojim jugo doktorima” pa je “mogao zvati samo hitnu”.

Tomasović je na Facebooku prvo izrazio žaljenje zbog Matijanićeve smrti. “Nije baš da je bio sklon meni i mojim stavovima, ali uvijek mi je žao kada netko iznenada ode. Neosporno je da je bio vrhunski novinar vrlo opakog pera, ali bio je top profesionalac i treba mu odati počast premda bio na suprotnoj strani. Iskreno mi je žao zbog iznenadne smrti i ovim izražavam sućut njegovoj obitelji”, napisao je splitski kirurg.

Ispod te objave netko je komentirao da “sekundu ne žali za neprijateljem svog naroda i države”, na što se Tomasović nadovezao da “neprijatelja treba poštivati” i da mu je žao “što je ovako umro”, pa nastavio.

‘Nije imao koga zvati osim hitne’

“I još nešto. Ja nisam oni i ne likujem nad mrtvim neprijateljem. Ovo cipelarenje mrtvaca mi je odvratno. Što ga nije netko od velikih desničara kada su ga tako mrzili uhvatio za uši i prebio? Naravno da nisu, ali sada svi nešto likuju i otvaraju šampanjac. Čemu? Mrtvacu koji je umro na dosta blesav način”, napisao je Tomasić.

“Da je bio neki drugi novinar, koji je dobar sa mnom sigurno bi me nazvao i ja bi sve napravio da mu pomognem i to pod odmah! On očito nije bio dobar ni s ovim njegovim jugo doktorima pa nije imao niti koga zvati osim hitne. Pa mene su samo ovo ljeto zvali najmanje jedno 5 puta zbog sličnih stvari”, kazao je još splitski kirurg te zaključio:

“Možeš smatrati da je na kraju umro zbog svojih kvazi poštenih stavova kako mu ne trebaju protekcije i onda nema koga zvati za pomoć. Prijateljstva i postoje da se pomogne jedan drugome, ali on očito nije imao prijatelja niti među svojima! A ja kao desničar svakome pomognem odmah kad me nazove”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više