Srbijanska premijerka: ‘Hrvatska očigledno ne računa pretjerano na turiste iz Srbije’

Ona je poručila sugrađanima da ne idu tamo gdje su nepoželjni, sugerirajući da ljeto provedu u Srbiji

ZADNJA IZMJENA: svi 28, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je u četvrtak da odluka hrvatske vlade da ne otvori granice i za srpske državljane pokazuje kako Hrvatska “očigledno” ne računa pretjerano na turiste iz Srbije te da je stoga “razumljivija” od odluke crnogorske vlade da ne dopusti ulazak državljanima Srbije.

Brnabić je u emisiji Fokus TV B92 rekla da je odluka Crne Gore da ne otvori granicu za državljane Srbije “vođena političkim motivima”, ali vjeruje da će se ta odluka promijeniti pod pritiskom ekonomske logike.

No dodala je i kako joj je “potpuno jasna poruka Podgorice” da su u Crnoj Gori nepoželjni građani Srbije. „Mislim da je ta odluka pogrešna i da se tu radi o klasičnom slučaju kada vam politika ili politikantstvo zamagle ekonomski interes ili ono što je dobro za vaše građane i vaše gospodarstvo“, rekla je Brnabić za TV B92.

‘Ne idite gdje ste nepoželjni’

Odluka Hrvatske joj je jasnija jer kaže kako je očito da Hrvatska želi turiste iz deset zemalja Unije za koje otvara granice. “vjerojatno procjenjuju da im iz tih zemalja dolazi najveći broj turista. Pretpostavljam da ne računaju pretjerano na broj turista iz Srbije, pa im ovo vjerovatno nije naročito važno tržište”, rekla je Brnabić .

Ona je poručila sugrađanima da ne idu tamo gdje su nepoželjni, sugerirajući da ljeto provedu u Srbiji. Vlada u Podgorici najavila je otvaranje granica od 1. lipnja, ali na popisu država nije Srbija, a hrvatski premijer Andrej Plenković je, obrazlažući današnju odluku, rekao da su na nju utjecali epidemiološki pokazatelji.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
199 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program