Srbijanska premijerka: ‘Želimo pomirenje, ali ne i poniženje’

O Oluji: 'Ne tražimo od vas da se ispričate, priznate genocid u Jasenovcu, ali želimo da nas pustite da tugujemo'

ZADNJA IZMJENA: kol 9, 2020
Foto: AFP

Srbijanska premijera Ana Brnabić za TV Prvu govorila je o obilježavanju 25. godišnjice Oluje. Rekla je kako su za nju najvažnije “poruke mira i pomirenja koje je poslao srpski predsjednik Aleksandar Vučić“, prenosi B92.

“Želimo pomirenje, mir, ne tražimo od vas da se ispričate, priznate genocid u Jasenovcu, ali želimo da nas pustite da tugujemo taj dan ili tih dana. Želimo pomirenje, ali ne i poniženje, na koje nećemo pristati”, rekla je Brnabić

Miloševićev potez – ponižavajuć

Brnabić je komentirala i dolazak podpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a, Borisa Miloševića na obilježavanje Oluje. Rekla je kako joj je teško o tome govoriti te da se ona drži i slaže sa srpskom državnom politikom koju je zacrtao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. “Ne razumijem zašto je to napravljeno”, rekla je.

“Mi ne želimo da se Srbi više dijele gdje god živjeli, u BiH, Hrvatskoj… već da im pružimo podršku i budemo jedinstveni i zato je meni teško javno osuditi to što je Milošević napravio”, rekla je.

Ipak, dodala je i kako Miloševića ne može podržati: “Razumjela bih da su Srbi nešto dobili, da ode tamo kada Srbi koji su povratnici dobiju struju, ali da napravite to kada se ništa od toga nije dogodilo, u nadi da će povratnici dobiti struju u zemlji članici EU u 21. stoljeću, to ne razumijem i to je jako ponižavajuće”, rekla je Brnabić.

Željka Orešković
Telegram autor
1119 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program