Politika & Kriminal

Srpski ministar policije sazvao izvanrednu presicu: 'Prosvjednici nasilno žele preuzeti vlast'

Nebojša Stefanović komentira večerašnje nerede u Srbiji

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović počeo je u 23 sata izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je komentirao večerašnje nasilne prosvjede u Beogradu. Optužio je prosvjednike da pokušavaju srušiti vlast i rekao da je policija uspostavila kontrolu.”Možda nije bilo dovoljno jasno jučer, možda su pokušali drugačije predstaviti što je istina, no uvjeren sam da su građani Srbije vidjeli potpuno mirno ponašanje policije koja je bila potpuno povučena i trpjela gađanje bakljama, kamenjem, ciglama”, rekao je.

“Ovo je potpuno ogoljeno nasilje i pokušaj da se tim nasiljem nasilno preuzme vlast bez volje naroda i bez sudjelovanja na izborima”, rekao je Stefanović. “Ovo nema veze s nikakvim mjerama za koronu, nego samo s nasiljem”, kaže. “Policija je bila potpuno mirna dok su ih gađali bakljama i kamenjem. I tad su bili suzdržani”, kaže.

‘Policajcu polomljene obje noge’

Rekao je kako je policija krenula u intervenciju “kad je nasilje postalo neizdrživo i kad im je život bio ugrožen”. “Cijeli dan su razni ljudi pozivali na nasilje”, kaže. Rekao je da je dosad ozlijeđeno desetak policajaca i da su jednom polomljene obje noge kad su ga prosvjednici izgurali sa stepenica.

Tvrdi i da su prosvjednici gađali policajce suzavcem ispred Skupštine iako su policajci dobili naredbu da ne koriste suzavac. “Privest ćemo svakoga tko ugrozi bilo kojeg čovjeka i imovinu”, rekao je.

Rekao je da su se različite skupine prosvjednika, pod utjecajem alkohola, međusobno tukli. “Većinski narod nikad neće prihvatiti nasilje i to nikada neće pobijediti”, rekao je. “Za mene i moju porodicu ovo je najteži dan u životu. Danas sam sahranio svog oca. Ali u Srbiji nikad neće pobijediti ovakvo nasilje”, rekao je.

Nastavite čitati