Start je ironičnim videom odgovorio na HRT-ovo falsificiranje izjave Dalije Orešković

Problem je u tome što je HRT u usta Orešković stavio da su Hrvatsku stvorili politički nasilnici

ZADNJA IZMJENA: sij 29, 2019
Foto: N1/Screenshot

Start, novoformirana stanka Dalije Orešković na stranačkom facebooku je kratkom video uratkom odgovorila na HRT-ovo pogrešno prenošenje nedjeljne izjave Orešković iz Ličkog Osika. Naime, kako smo već pisali, u prilogu u Dnevniku HRT-a je preneseno da je Orešković izjavila kako su Hrvatsku “stvorili politički nasilnici, lažni domoljubi koji vrijeđaju, ponižavaju i broje krvna zrnca”, a na portalu je “izjava” o političkim nasilnicima koji su stvorili Hrvatsku bila i u naslovu teksta.

U stvarnosti, međutim, Orešković je umjesto riječi “stvorili”, koristila riječ “oteli”, koja cijeloj izjavi daje suštinski drugačije značenje. Stoga su se u Startu u videu koji prenosimo i koji je reakcija na HRT-ov falsifikat, poigrali sa stvarnom izjavom Orešković i rečenicom iz Dnevnika HRT-a. Video je objavljen uz komentar Dalije Orešković: “Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI. #kakoto #fakenews”.

A na stranicama javne televizije je sporni naslov, nakon što se objavom našeg teksta podigla prašina u javnosti, promijenjen tako da je u njega riječ “oteli” zamijenila spornu riječ “stvorili”. Uz tekst na portalu hrt.hr nije, kao do jučer, snimka priloga iz Dnevnika, nego tek kratka izjava Dalije Orešković iz Like. Stvarna izjava.

 

 

Kako to?

KAKO TO?U nedjelju sam prvi put nakon osnivanja Starta dala izjavu za HRT. Rekla sam da su nam državu OTELI politički nasilnici i lažni domoljubi. HRT je izvijestio da sam rekla da su nam državu STVORILI politički nasilnici i lažni domoljubi. Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI. #kakoto #fakenews

Objavljuje Dalija Orešković – START u Utorak, 29. siječnja 2019.

Jasmin Klarić
Telegram autor
558 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program