Stižu podaci iz županija: Veliki rast na splitskom području, novozaraženo je 20 osoba

Županijski stožeri objavljuju najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj

ZADNJA IZMJENA: kol 7, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Hrvatska je u četvrtak u 14 sati, prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, imala 561 aktivni slučaj zaraze koronavirusom. U razdoblju od 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva, a na bolničkom liječenju nalazilo se 110 osoba, uz sedam pacijenata na respiratoru.

Jučer se u Hrvatskoj pojavilo novo žarište koronavirusa. U Vukovarsko-srijemskoj županiji virus je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe Grim. Tamo je zaraženo 13 štićenika i jedna djelatnica. Još nije poznato kako je zaraza ušla u tu ustanovu, a svih 14 zaraženih osoba hospitalizirano je u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici.

Brodsko-posavska: 8 novih

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske zabilježeno je osam novih slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 175, dok je broj aktivnih slučajeva 21. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 77 osoba.

Grad Zagreb: 7 novih

Na području Zagreba potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze. Dva su uvezena iz inozemstva, iz SAD-a i iz Saudijske Arabije, objavio je zagrebački Stožer. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do danas u 11 sati evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.

Splitsko-dalmatinska: 20 novih

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID-19 infekciju. Od toga je osam novozaraženih iz Splita, četiri osobe su iz Sinja, po dvije iz Makarske i Gradca, te po jedna iz Kaštela, Trilja, Podstrane i iz Segeta, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 20 novooboljelih pozitivna na COVID infekciju je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Od ukupnog broja novooboljelih njih devet su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 11 epidemiološki obrađuju. Županijski Stožer civilne zaštite u 13 sati će održati konferenciju za novinare.

Zagrebačka: 1 novi

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba od Covida-19, a šest je izliječeno te su trenutno aktivna 32 slučaja, priopćeno je u petak iz Županije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do danas 11 sati evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je umrlo.

Osječko-baranjska: 1 novozaraženi

U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Požeško-slavonska: 1 novi

U posljednja 24 sata na području Požeško-slavonske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih sumnjivih osoba, javlja lokalni Stožer civilne zaštite.

Zadarska: 3 novih

Na području Zadarske županije otkrivene su tri osobe zaražene koronavirusom. Riječ je o jednoj ženi i dvojici muškaraca s područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac. Jedna je novooboljela osoba bila u samoizolaciji i razvila simptome. Kontakti ostalih zaraženih su otkriveni i stavljeni pod nadzor.

Ličko-senjska: 1 novi

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata otkrivena je jedna novooboljela osoba. Ukupno je oboljelo 32 osobe od COVID-19 od čega su dva aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirane su 3 osobe.

Primorsko-goranska: 1 novi

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj osobi koja se vratila s odmora iz Dalmacije. Nakon što je razvila simptome, obavljen i test koji je bio pozitivan. Tri osobe su liječnici proglasili izliječenima u posljednja 24 sata, javlja Kanal RI.

Vukovarsko-srijemska: 7 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata registrirano je sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite priopćenjem u kojem se ne spominje Dom za starije Grim. Od sedam novozaraženih, jedna osoba je iz Vinkovaca, dvije su iz Nuštra, jedna osoba iz Komletinaca, dvije osobe iz Privlake i jedna osoba iz Cerne.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 490, od kojih su 304 osobe izliječene, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6050. U samoizolaciji na području županije je 447 osoba.

Istarska: 1 novi

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 139 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan, javlja županijski Stožer. Osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula. Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su 4 zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge. Izliječeno je 16 osoba. Trenutno je 45 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 117 osoba.

Varaždinska: nema novih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiran je 41 uzorak, javlja županijski Stožer civilne zaštite.

Virovitičko-podravska: nema novih

Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Svih deset testiranih osoba bilo je negativno na korona virus. I nadalje je broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U samoizolaciji je 45 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska: nema novih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba i svi su nalazi negativni. Ozdravile su tri osobe, javlja županijski Stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka: nema novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je devet zaraženih pacijenata, od čega je pet pacijenata na području grada Petrinje, te po jedan pacijent na području grada Siska, Kutine, Novske i Popovače.

Međimurska županija: nema novih

Na području Međimurske županije nema novih slučajeva. U toj županiji više nema ni oboljelih od COVID-19 virusa.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program