Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Što je muškarac koji je brutalno napao suprugu i njezina prijatelja uopće radio na slobodi? Državna odvjetnica traži žurno izvješće

Žena koju je jučer napadnuta u Gospiću operirana je, ima ozljede opasne po život

FOTO: Nikola Mraović / GS Press

U kući u gospićkom naselju Jasikovac jučer se dogodio pokušaj dvostrukog ubojstva, nakon kojeg je uslijedila višesatna policijska potjera. Iako još nema službenih informacija, polako izlaze detalji događaja.

Tako portal GS Press piše da je suprug (36) ušao u kuću u kojoj je bila njegova 27-godišnja supruga, a za koju je imao zabranu približavanja na udaljenost od 50 metara, te njezin prijatelj (21). Zgrabio je nož i ob0je ih teško ozlijedio te im nanio po život opasne ozljede. Ranjeni muškarac i žena prevezeni su u gospićku Opću bolnicu, odakle je muškarac ubrzo prevezen u Zadar. Napadač je pobjegao, a policija ga je uhvatila nakon više sati potrage.

Žena je sinoć operirana, a operacija je trajala četiri sata i sada je na mehaničkoj ventilaciji. Ozlijeđeni muškarac je imao ubodne rane u predjelu prsišta, a žena u predjelu trbuha, rekla je za Dnevnik.hr ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić. Dodala je da oboje imaju višestruke ubodne, vrlo teške i za život opasne ozljede.

Već bio uhićen pa pušten

Osumnjičeni 36-godišnjak je otprije poznat policiji zbog nasilja. Dapače, prošlog tjedna je uhićen zbog prijetnji supruzi i zatočavanja, zbog čega se sada postavlja pitanje što je uopće radio na slobodi.

“Prošlog je tjedna osumnjičen za kazneno djelo oduzimanja slobode i prijetnji prema istoj ženskoj osobi, ali je pušten da se brani sa slobode uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja na udaljenost od 50 metara”, kazala je glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević. “Očito je mjeru prekršio i sumnjiči ga se za još teža kaznena djela”, dodala je.

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović jutros je za Jutarnji list potvrdila kako je “od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju u kaznenom predmetu koji je prema pisanju više internetskih portala prethodio jučerašnjem događaju”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više