Što mislite, kako gradonačelnik Požege parkira kad ide na važan sastanak HDZ-a? E, upravo tako

Na naš upit tko je parkirao automobil, gradonačelnikov odgovor prenosimo u cijelosti: "Ja."

ZADNJA IZMJENA: tra 27, 2019

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požege i gradonačelnik tog grada, Darko Puljašić, demonstrirao je nevjerojatnu količinu bahatosti, parkirajući službeni automobil Škoda, PŽ 112 DT na nogostupu preko puta ulaza u sjedište stranke. Samo nekoliko metara dalje, u istoj ulici, nalazi se uređeni parking. Puljašić, međutim, nije bio jedini požeški HDZ-ovac koji je u to vrijeme, na istom mjestu, pokazao građanima kako se lokalne vlast ne obazire na prometne propise i dopuštaju si kršenje propisa.

Član Gradskog odbora HDZ-a i vijećnik te stranke u Gradskom vijeću Požege, Ivan Radičević, učinio je isto: svoj Opel parkirao je na nogostupu, tik do službenog vozila gradonačelnika. Sve se dogodilo prošlog utorka, 23. travnja oko 18 sati u Ulici Antuna Kanižlića, kada se održavala sjednica Gradskog odbora HDZ-a. Sutradan, u srijedu u Požegu je dolazila probrana HDZ-ova ekipa, kandidati za EU parlament, predvođeni Karlom Resslerom, pa su se lokalni HDZ-ovci pripremali kako da ih što bolje ugoste i predstave građanima.

Balkanski parking na sastanak o Europi

I dok su im svima bila puna usta Europe, čelnici požeškog HDZ-a ponašali su se na krajnje balkanski način: bahato su parkirali vozila na nogostupu.
Na fotografiji koju nam je poslao čitatelj Telegrama, vidi se kako su dvojica požeških HDZ-ovaca ostavila automobile na nogostupu točno preko puta zgrade HDZ-a, u Ulici Antuna Kanižlića 9. Zgrada HDZ-a je na desnoj strani i na njoj se nalaze zastave, malo zaklonjene rasvjetnim stupom, iza znaka o zabrani parkiranja i zaustavljanja.

Revoltirani građani pozvali su policiju i kako saznajemo, obojica vozača, temeljem Zakon o sigurnosti prometa na cestama, bit će kažnjena s 300 kuna. Telegram je, s obzirom na to da gradonačelnik Požege ima službenog vozača, poslao upit tko je u utorak 23. travnja službeni automobil Grada Požege ostavio parkiran na nogostupu. Nisu nam odgovorili cijeli dan, pa smo u četvrtak navečer isto pitanje – tko je nepropisno parkirao automobil – postavili i gradonačelniku Puljašiću. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti: ”Ja”. Puljašić je, dakle, priznao da je on, a ne službeni vozač grada, načinio prekršaj.

Nekolicina izbačenih HDZ-ovaca

Za komentar takvog ponašanja upitali smo dr. Željka Glavića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. On je, u dva ranija slučaja, o čemu je Telegram pisao, pokazao nultu stopu tolerancije prema neprimjerenom ponašanju ljudi iz vodstva lokalnog HDZ-a. Iz stranke su tako, u manje od mjesec dana, isključena dva člana Gradskog odbora: Igor Krizmanić (nakon optužbi za obiteljsko nasilje) i Stjepan Vukušić (nakon što je skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja).

Iz požeškog HDZ-a isključena je i Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, jer je u mjestu Jakšić, nadomak Požege, u alkoholiziranom stanju, na nogostupu pokosila pješakinju Nataliju Baričević i potom pobjegla s mjesta događaja. Uz to, Obradović je u tom trenutku u automobilu vozila i svoje dvoje malodobne djece.

Eventualne stegovne mjere u stranci

“Javne osobe, a pogotovo oni koji obnašaju tako visoke dužnosti kao gradonačelnik moraju shvatiti da se cestu prelazi na pješačkom prelazu, a auto parkira na obilježenom parkirnom mjestu, jer svojim ponašanjem šalju poruku nama ostalima. U ovom slučaju poruka je jako loša; nadam se da je to jasno i gradonačelniku”, kaže za Telegram dr. Glavić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a u Požegi.

Hoće li i prema predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelniku, Darku Puljašiću, kao i prema članu Gradskog odbora i gradskom vijećniku Ivanu Radičeviću biti poduzete stranačke stegovne mjere, kao što je to urađeno u slučaju troje spomenutih požeških HDZ-ovaca, ili će novčana kazna od 300 kuna biti jedina sankcija, za sada nije poznato.

Drago Hedl
Istraživački novinar
530 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program