Politika & Kriminal

Što napravi gradonačelnik Vukovara kad ga se uhvati u čudnim troškovima? Sazove presicu o crvenoj zvijezdi u Rijeci

Telegram je u subotu donio priču Drage Hedla o novom ingenioznom projektu čuvenog vukovarskog gradonačelnika. Na inicijativu Ivana Penave, grad će sljedeće godine potrošiti 5,5 milijuna kuna na osvjetljavanje četiri dizalice u Luci Vukovar.

Postavljanje lampica u zapuštenom okolišu zaraslom u korov, s odbačenim željezničkim pragovima, hrpama šljunka i starim automobilskim gumama, samo po sebi zvuči uvrnuto. No slučaj je postao još malo bolji nakon što smo objavili objašnjenje Ivana Penave koji posve ozbiljno tvrdi da će Vukovar time “dobiti još jednu turističku atrakciju”.

Slučaj petokraka vs. slučaj dizalice

Telegramovu priču na naslovnicama su prenijeli brojni nacionalni mediji poput 24 sata, Indexa, RTL-a i Tportala, no o “slučaju dizalice” gradonačelnik Penava nije se oglasio.

A onda je danas medijima stigla obavijest o press konferenciji koju je sazvao za sutra – na temu petokrake u Rijeci. Poziv je poslala njegova suradnica za odnose s javnošću Lidija Subotić koja je napisala sljedeće: “U četvrtak, 24. rujna 2020. godine u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava održat će konferenciju za medije na temu: „Slučaj petokraka“ – još jedan primjer ignorancije Vlade Republike Hrvatske”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu