Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Što napravi HRT kad Grdovića stoti put uhite zbog pijane vožnje? Pozove ga da priča o blagdanima

HRT-ova novinarka pokušala se malo i našaliti najavljujući ga; jutro je pa im nije došao na bevandu nego na macchiato

FOTO: HRTi

Jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, gostovao Mladen Grdović. Prvo je pozdravio svoju Zadranku, Doris Pinčić i Mirka Fodora koji su vodili emisiju, a potom je govorio o Zadru rekavši kako mu je taj grad u srcu.

Napomenimo kako se Grdović uključio u program iz Zadra, a kako ga je lokalna reporterka, Kristina Tartaro, najavila pjevajući “Evo njega ljudi moji, doša nam je na…budući da je jutro, macchiato”. HRT-u pritom nije smetalo što u program dovode osobu koja je prije samo par dana (opet) uhićena zbog vožnje u pijanom stanju.

Uhićen u nedjelju

Podsjetimo, Grdović je uhićen u nedjelju zbog vožnje u pijanom stanju u Zadru. Svojim Mercedesom je krivudao ulicama, a svjedoci su rekli kako je vozio malo naprijed malo natrag.

Iz policije su tada potvrdili kako je 62-godišnji vozač je zatečen u Mercedesu zadarskih oznaka s koncentracijom od 2,33 promila alkohola u krvi te kako je priveden u postaju na triježnjenje. U ponedjeljak je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni sud u Zadru. Optužnim prijedlogom na teret mu je stavljeno kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Napomenimo i kako Grdoviću ovo nije prva vožnja u pijanom stanju.

Svima poželio da koronavirus prođe čim prije

Grdović je ispričao kako trenutno posla nema te kako je sada trebao biti na turneji u Kanadi, ali mu je planove poremetio koronavirus te kako nije nastupao godinu dana. “Preživjet ćemo, dolazi Božić, lipi dani, blagdani, Nova godina”, rekao je.

Rekao je kako su umjetnici na niskim granama, ali kako smo mi u Hrvatskoj bogati jer imamo more i planine te dodao kako ćemo i ovo preboljeti. “Ja svima u Hrvatskoj, svijetu i dijaspori želim da što prije prođe ova korona i da nastavimo raditi i živjeti normalno”, rekao je i svima čestitao blagdane. Potom je zapjevao uz pratnju klape Munite.

Osuđen zbog obiteljskog nasilja

Osim što ga svako malo uhvate u pijanoj vožnji, Grdović je privođen više puta i po prijavama bivše supruge Brankice, zbog obiteljskog nasilja zbog kojeg je i osuđen 2010. godine. Kada ga je prijavljivala uglavnom se radilo o maltretiranju i odgurivanju te verbalnim prijetnjama, a uhićenja je bilo i 2016. i 2019. godine.

Lokalni portal, Zadarski.hr u više je navrata pisao kako je Grdović i tijekom 2020. više puta bio uhićen jer je, primjerice, vrijeđao sada već bivšu suprugu kao i zato što joj je pokušao ući u stan i leći u postelju.

Brankica Grdović u svibnju ove godine podnijela je zahtjev za razvod, nakon 22 godine braka rekavši kako nema izgleda da se njihov odnos popravi, a sud je potvrdio razvod u kolovozu.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više