Stožer: Imamo 34 nova slučaja, umrle su četiri osobe

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer objavio je da danas imamo 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Četiri osobe su preminule. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je 703.
Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šestero pacijenata.

Dosad imamo 5294 slučaja

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 5294 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 153 preminulo, a 4438 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2520 osoba. Do danas je ukupno testirano 122 083 osobe, od toga 763 u posljednja 24 sata.

Danas najviše zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj

Prema podacima koje su objavljivali lokalni stožeri tijekom jutra, najviše zaraženih, njih 24 od prijavljenih 34, zabilježeno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zabilježena su i četiri smrtna slučaja u Hrvatskoj, po jedan u Karlovačkoj, Osječko-Baranjskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kod tri preminule osobe navodi se da su imale značajnije komorbiditete, dok se za preminulu stariju ženu s područja Karlovca zna da je već ranije bila hospitalizirana u OB Karlovac.

Ostale županije su bilježile tek manji broj zaraženih, uglavnom po jedan ili dva nova slučaja zaraze, dok je grad Zagreb imao tri nova. Novi slučajevi zaraze nisu zabilježeni u većem broju županija. Novozaraženih tako nije bilo u Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Šibenskoj-kninskoj, Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Ličko-senjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj te Virovitičko-podravskoj.

Ivan Luzar
Telegram autor
1792 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program