Stožer: Imamo 86 novih slučajeva

Nacionalni stožer objavio je najnovije informacije o koroni u Hrvatskoj

ZADNJA IZMJENA: kol 1, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da u posljednja 24 sata imamo 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru deveteri pacijenata. Nema preminulih.

Ukupno imamo 5224 slučaja

Od 25. veljače 2020., kad je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5224 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 145 preminulo, a 4341 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2695 osoba. Do danas je ukupno testirano 120 336 osoba, od toga 1381 u posljednja 24 sata.

Produžena je zabrana prelaska granica

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je danas potvrdio da se produljuju epidemiološke mjere prema susjednim državama na istoku, odnosno da je i dalje zabranjen prelazak granice građanima trećih zemalja. Ministar je rekao kako je danas isticala ta odluka, pa su ju danas produžili.

Dodao je kako ipak postoje izuzeci te da ta odluka ne znači blokadu granica. U izuzetke spadaju putnici koji tranzitiraju kroz Republiku Hrvatsku.

Zagreb ima najviše zaraženih danas

Lokalni stožeri su danas od jutra objavljivali nove podatke, pa je tako do 14 sati izviješteno kako je u Hrvatskoj zabilježeno 79 novih slučajeva. Najviše novozaraženih je danas prijavio grad Zagreb, gdje je zabilježen 31 novi slučaj zaraze. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izvijestili su da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije, gdje je evidentirano 13 novih slučajeva.

Zagreb slijedi Splitsko-dalmatinska županija, gdje je danas evidentirano deset novih slučajeva. Devet novih slučajeva zabilježeno je u Osječko-baranjskoj županiji, a riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir. Istarska i Vukovarsko-srijemska županija su danas zabilježile pet novih slučajeva, a ostale županije manje od pet.

Novih slučajeva zaraze nije bilo u pet županija. Tako su Koprivničko-križevačka, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Međimurska županija bez novozaraženih.

Ivan Luzar
Telegram autor
1795 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program