Stranci Ivana Tepeša potkrala se poprilična pogreška u najavljenoj prijavi protiv Zorana Milanovića

HSP AS planira prijaviti Milanovića zbog govora mržnje

ZADNJA IZMJENA: sij 27, 2016
Foto: PIXSELL/PIXSELL

HSP AS podignut će kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića zbog zločina iz mržnje prema definiciji računalnog programa. Naime, kako je stranka Ivana Tepeša objavila medijima, podignut će prijavu protiv šefa SDP-a prema članku 87., stavku 20. Kaznenog zakona.

Prijava za – računalni program

Iščitavajući Kazneni zakon RH na snazi od 30. svibnja 2015. godine, članak 87. nudi definicije značenja nekih izraza korištenih u tom zakonu. Stavak 20. glasi: “Računalni program je skup računalnih podataka koji su u stanju prouzročiti da računalni sustav izvrši određenu funkciju”.

Podsjetimo, HSP AS tvrdi da je Milanović u srijedu na konferenciji za novinare grubo uvrijedio potpredsjednika Hrvatskog sabora Ivana Tepeša rekavši: “Jučer smo imali filofašistički marš, i to je ono što HDZ donosi – najgore je što su marš predvodila dvojica filofašista od kojih je jedan potpredsjednik Sabora”.

Službena istraga DORH-a

Također su poručili da će zatražiti službenu istragu DORH-a jer Milanović ujedno vrijeđa instituciju Hrvatskog sabora, čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti.

HSP AS ističe da su Tepeš i glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Pero Ćorić svojom nazočnošću na prosvjedu protiv Vijeća za elektroničke medije pružili potporu slobodi govora i Z1 televiziji kojoj je bez prilike za obranu uskraćeno emitiranje u trajanju od tri dana.

Raif Okić
Telegram autor
1335 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program