Politika & Kriminal

Stranica Wikipedije o Josipi Rimac nije ostarjela dobro. Piše da je šefica izborne kampanje HDZ-a

Internet se zabavlja crticom iz karijere posrnule HDZ-ovke koja, u kontekstu recentnih događaja, zbilja zvuči urnebesno

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Stranicu Josipe Rimac na Wikipediji očito dugo nitko nije osvježavao. U drugoj rečenici tako stoji kako je “trenutačno direktorica izborne kampanje HDZ-a”, što zbog posljednjeg slijeda događaja izaziva urnebesne zezancije po društvenim mrežama.

Rimac je međutim doista bila direktorica izborne kampanje HDZ-a, samo u pretprošlom ciklusu, u doba Tomislava Karamarka. U svibnju 2015. predsjedništvo HDZ-a na sjednici u vinariji Enjingi u Kutjevu oformilo je izborni stožer te imenovalo vodeće ključne ljude za utrku na parlamentarnim izborima.

Uz predsjednika stranke Tomislava Karamarka, među njima su bili šef stožera HDZ-a Milijan Brkić te šef koordinacije Tomislav Čuljak, dok je direktoricom kampanje imenovana upravoJosipa Rimac.

‘Sabor joj je uzeo imunitet. A onda je radila na zakonu o sukobu interesa’

Na Wikipediji o njoj još piše kako je prva četiri razreda osnovne završila u Kninu koji zbog ratnih zbivanja napušta 1990. godine. Školovanje nastavlja u Oklaju (Promina) do rujna 1991. godine. Po struci je diplomirana ekonomistica, završila je Veleučilište VERN’ u Zagrebu.

Ima i crtica u kategoriji ’Kontroverze’ i tamo stoji: 25. rujna 2015. hrvatski parlament jednoglasno i bez debate oduzeo je Josipi Rimac politički imunitet, pritom dozvoljavajući državnom odvjetništvu (DORH) da nastavi istragu protiv nje za sumnju da je ilegalno pribavila stan novcem iz državnog proračuna, dok je služila kao gradonačelnica Knina. U ožujku 2018. godine Josipa Rimac imenovana je čelnicom radne skupine za izradu novog zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu