Politika & Kriminal

Sudac Krušlin pušten je na slobodu, u pratnji odvjetnika išetao iz zgrade Županijskog suda

Iz Županijskog suda u Zagrebu izašao je nešto prije 20 sati

10.06.2021.,Zagreb - U pratnji odvjetnika Ljube Pavasovica Viskovica je iz zgrade Zupanijskog suda u Zagrebu  izasao je sudac Darko Kruslin.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nešto prije 20 sati večeras, u pratnji svog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, iz zgrade Županijskog suda u Zagrebu malo prije 20 sati izašao je sudac Darko Krušlin. Sudac Županijskog suda ranije danas odbio je zahtjev USKOK-a da Krušlinu odredi istražni zatvor u procesu koji se odnosi na pružanje i davanje mita.

Uz Krušlina, sudac je zahtjev za istražni zatvor danas odbio i u slučaju braće Mamić, dok su iza rešetaka završili suci Ante Kvesić i Zvonko Vekić te poduzetnik Drago Tadić.

Krušlin je Sud napustio u pratnji svog odvjetnika
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Za što USKOK sumnjiči Krušlina?

Ne navodeći identitete USKOK je ranije priopćio da je prvooptuženi Krušlin, kao prvostupanjski uskočki sudac 22. studenoga 2016. u Zagrebu, iako je znao da se u to vrijeme na njegovu sudu vodi postupak protiv braće Mamić i suoptuženika „te da postoji izvjesnost da će biti određen predsjednikom raspravnog vijeća”, došao u svečanu ložu stadiona u Maksimiru gdje se upoznao sa Zdravkom Mamićem i s njim se nastavio družiti.

Mamić je pritom, znajući da je Krušlin sudac Županijskog suda u Osijeku, „u cilju da stekne njegovu naklonost kako bi mu kao sudac pogodovao kada mu to bude potrebno, stavio na njegovu ruku svoj skupocjeni sat marke Audemars Piguet”, koji je sudac uzeo, navode u USKOK-u.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu