Sudac zaprijetio županu Tomaševiću privođenjem, bivši HDZ-ovac se ponovno nije pojavio na suđenju

Županov odvjetnik kaže da Tomašević ne može biti priveden ako je opravdano odsutan

ZADNJA IZMJENA: ruj 11, 2019
Foto: PIXSELL

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu ponovo je odgođena rasprava u slučaju župana Požeško-slavonskog Alojza Tomaševića. Bivšem HDZ-ovcu sudi se za obiteljsko nasilje, odnosno zbog optužbi da je od listopada 2015. do listopada 2017. godine u više navrata zlostavljao suprugu, Maru Tomašević. Optužen je da ju je 2. listopada 2017. udarao rukama po glavi hvatajući je za vrat.

Župan se danas nije pojavio na sudu, pravdajući svoje odsustvo poslovnim obavezama. Takvo opravdanje prilično je razljutilo suca Slavena Vidmara, koji je Tomaševićevom odvjetniku poručio da nove odgode neće tolerirati, pišu 24 sata. Odvjetnik Željko Damjanac dodatno je oneraspoložio suca rekavši kako su on i njegov klijent zauzeti cijeli listopad i polovicu studenog. Vidmar je na to raspravu zakazao za 18. studeni u 9 sati. „Ne bude li se optuženik pojavio taj dan u naznačeno vrijeme dvije minute nakon devet sati izdajem nalog da ga se privede”, rekao je sudac.

Odvjetnik nije zabrinut

Čini se da odvjetnik prijetnju nije shvatio osobito ozbiljno. Kako piše 24 sata, Damjanac je rekao da je Tomašević oba puta do sada izostao opravdano, te ustvrdio da sudac zna kako se nekoga može privesti samo ako se na sudu ne pojavi iz neopravdanih razloga. Odvjetnik je dodao kako smatra da sudac ide na ruku oštećenici, Mari Tomašević. Odgoda je uzrujala i gospođu Tomašević, koja je rekla kako sumnja da njezin suprug odgodama želi dobiti na vremenu.

Na današnjem ročištu trebalo je biti prezentirano vještačenje mobitela Mare Tomašević. Kako doznaju 24 sata, predstavnici tužiteljstva imali su primjedbe na nalaz vještaka koji je vještačio autentičnost fotografija i video snimaka koje se nalaze na mobitelu županove supruge.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program