Suđenje Sanaderu opet je odgođeno. Nisu se pojavili ni članovi njegove obitelji koji su trebali svjedočiti ni njegovi odvjetnici

Suđenje je više puta odgađano zbog bolesti sada pokojne Nevenke Jurak

ZADNJA IZMJENA: pro 10, 2019

Zbog nedolaska članova obitelji Ive Sanadera u svojstvu svjedoka, u utorak je odgođeno suđenje bivšem premijeru koji se nakon višetjedne zdravstvene rehabilitacije pojavio u sudnici Županijskog suda gdje mu se sudi u aferi Fimi media. Nastavak ponovljenog suđenja u slučaju Fimi media odgođeno je zbog nedolaska Sanaderove supruge Mirjane, kćeri Petre i Brune, majke Ive te tasta Ive Šarića, koji su na raspravu pozvani kao svjedoci. Na raspravu nisu došli ni Sanaderovi branitelji, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, koji su svoj nedolazak opravdali bolešću.

Sutkinja Irena Kvaternik ustvrdila je i da je zbog nedavne smrti okrivljene Nevenke Jurak kazneni postupak protiv nje pravomoćno obustavljen. Zbog njene je bolesti, još od sredine prošle godine, odgađano ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media, kao i iznošenje Sanaderove obrane, jer su odvjetnici Nevenke Jurak tvrdili da ona svakako želi biti na ročištima na kojima će Sanader iznijeti svoju obranu i odgovarati na pitanja.

Sanader tvrdi da mu smještaju

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi medije.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2034 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program