Politika & Kriminal

Super pitanje za Hrebaka: ‘Kako ste se, pobogu, kao čovjek koji se zalaže za transparentnost, pronašli s HDZ-om?’

Dario Hrebak danas je bio u središnjici HDZ-a

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Šef HSLS-a Dario Hrebak jutros je došao u središnjicu HDZ-a. Tamo je stigao na posljednje dogovore s Plenkovićem, s obzirom na to da zajedno izlaze u dvije izborne jedinice. “Idemo dogovoriti tehnikalije oko predaje lista. Izlazimo zajedno u 1. izbornoj jedinici, s Darkom Klasićem koji će biti peti na listi, a ja ću biti treći u 2. jedinici”, kazao je.

Hrvoje Krešić s N1 postavio mu je pitanje: “Kako ste, pobogu, kao čovjek koji se zalaže za transparentnost, pronašli zajednički jezik s HDZ-om? Da se lijepo izrazim”.

‘SDP ima na listama ljude osuđene za korupciju’

“To je najveći izazov”, kazao je Hrebak i dodao kako je suradnju dogovarao s premijerom Plenkovićem. “Hrvatskom će vladati ili HDZ ili SDP, to je tako jasno. Plenković je sam najavio kako želi da se konačno smanji korupcija i mislim da jedini ima snage da to implementira. Korupcija uostalom ne bira stranku. Na listi SDP-a ima pravomoćno osuđenih za koruptivne radnje”, odgovorio je Hrebak. “Čovjek je optužen, osuđen i odradio je kaznu za korupciju, a danas je na listi SDP-a”, detaljizirao je.

Hrebak kaže i kako misli da je već, uz pomoć medija, napravio puno jer se o transparentnosti govori, i ona je jedna od glavnih tema u ovoj kampanji. “Mislim da neće biti ni jednog saborskog zastupnika koji neće glasati za transparentnost”, kazao je i dodao kako očekuje da će je premijer Plenković u novom mandatu i implementirati. Cilj je, kazao je, model iz Bjelovara preslikati na cijelu državu. To ipak, kazao je u razgovoru s Krešićem, nije postavio HDZ-u kao uvjet za suradnju.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu