Politika & Kriminal

Policija provodi izvide zbog prijetnji koje je suprug Gabrijele Žalac uputio Telegramovom Dragi Hedlu

Provode izvide za događaj na kojima su bili prisutni

FOTO: Vjekoslav Skledar

Glasnogovornik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković za Telegram je potvrdio da će policija provesti izvide o prijetnjama koje je jutros Telegramovom novinaru Dragi Hedlu uputio Mario Žalac, suprug uhićene bivše HDZ-ove ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac.

“Policija će provesti izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo”, rekao nam je. Podsjetimo, do prijetnji je došlo jutros u Vinkovcima dok su ispred obiteljske kuće obitelji Žalac bili Telegramov novinar Drago Hedl i fotoreporter Vjekoslav Skledar.

Kada su policajci počeli pretragu dva automobila ispred kuće bivše HDZ-ove ministrice pojavio se Mario Žalac i počeo vikati na novinare: “Hvala vam svima”, nakon čega se posebno obratio Hedlu riječima: “Gospodine Hedl, kako ste? Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete.” U tom trenutku krenuo je prema novinarima, ali su ga policajci zadržali i potom je ušao u kuću. Objavili smo i snimku svega što je Žalac izrekao koju možete poslušati ovdje.

HND pozvao nadležne da reagiraju na prijetnje novinarkama i novinarima

Danas se o incidentu oglasio HND koji je izrazio podršku svom članu i Telegramovom novinaru Dragi Hedlu. Pozvali su nadležne institucije da reagiraju na otvorene prijetnje novinarkama i novinarima.

Vijest o prijetnji novinaru Hedlu prenijeli su svi važniji mediji u Hrvatskoj, a na sve se osvrnula i saborska zastupnica Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i odvjetnica koja je na Twitteru poručila da su njeni klijenti morali u pritvori i za puno manje.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu