Supruga nasilnog HDZ-ova župana kaže da je upozoravala premijera na Tomaševićevo ponašanje

Posljednji put, kaže, javila mu se nakon što je Tomašević izabran za župana

ZADNJA IZMJENA: lis. 4, 2017

Mara Tomašević, supruga HDZ-ova župana Alojza Tomaševića koji je jučer priveden u policiju zbog obiteljskog nasilja, kaže kako je zbog svog supruga više puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, piše Jutarnji list.

“Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana” , rekla je gospođa Tomašević.

Raspušten lokalni ogranak HDZ-a

Rekla je i da je jučer poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a iz policije joj je rečeno da je njen suprug dobio zabranu prilaza. Upitan za komentar na navode Tomašićeve supruge, HDZ-ov Gordan Jandroković danas uoči sjednice Sabora rekao je kako će provjeriti zašto Plenković nije bio informiran o pismima gospođe Tomašević. “Očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promptno”, rekao je.

Jučer je održan telefonska sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj je donesena odluka da će se, nakon skandala sa županom Tomaševićem, raspustiti ogranak HDZ-a Požeško-slavonske županije.

“Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a je odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Slijedom informacija koje smo zaprimili i koje je objavila policija zbog nasilja u obitelji tj. aktivnosti župana Tomaševića – koje osuđujemo. Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala”, rekao je jučer Plenković.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
685 članaka Više o autoru