Danas novi broj tiskanog Telegrama: ‘Milan Bandić tjerao me da lažemo USKOK-u i falsificiramo dokaze’

Iskaz akademkinje Vide Demarin otkriva kako je Bandić ometao istragu

ZADNJA IZMJENA: srp. 25, 2015

“Bandić i odvjetnica donijeli su USB stick na kojem je bila potvrda koju sam trebala potpisati. Kad sam odbila, bio je vidno uzrujan, stalno je ponavljao da nema veze što sam već rekla USKOK-u i da mogu promijeniti ili nadopuniti svoj iskaz. Moramo prikriti da sam ja vlasnik umjetnina i prikazati da su u vlasništvu Zaklade, govorio mi je”, kaže akademkinja Vida Demarin.

Novi broj tiskanog Telegrama, najveće vikend novine u Hrvatskoj, ekskluzivno donosi iskaz Vide Demarin, iz kojeg se prvi put vidi kako je Milan Bandić pokušao utjecati na svjedoke, antidatirati dokaze i podmetati lažirane dokumente u spis, te ometati istragu. Usprkos svemu tome, Ustavni sud donio je odluku da Bandić nije prekršio uvjete svog jamstva, “čak i ako bude utvrđeno da su nova kaznena djela počinjena s namjerom da omete istragu”. Naslovnicu novog Telegrama sa svjedočenjem Vide Demarin možete vidjeti ovdje:

tele06

Osim ekskluzive s Bandićem, novi Telegram pun je originalnih priča, reportaža, analiza, intervjua, eseja i komentara, a za nas govore i pišu najvažniji sociolozi, arhitekti, urbanisti, povjesničari, pravnici i književnici: Ivan Lovrenović, Božo Kovačević, Ivan Koprić, Goran Vojnović, Nenad Fabijanić, Ivo Josipović, Branko Silađin, Branko Kincl i brojni drugi.

Uz to u Telegramu možete pronaći:

  • Memoari arhitekta koji je osmislio novi zagrebački aerodrom
  • Razgovarali smo s Appleovim inženjerom koji je napravio iPhone
  • Reportaža i kritika predstave Elementarne čestice u Dubrovniku
  • Neobična priča i životni krah čovjeka koji je trebao biti šef Kaptola
  • Velika analiza političkog zaokreta Kolinde Grabar-Kitarović
  • Insajderski report o propasti Algoritma (i hoće li se spasiti)
  • i još mnogo, mnogo toga

Naslovnice ostalih rubrika Telegrama možete pogledati ovdje:

Screen Shot 2015-07-24 at 7.11.03 PM Screen Shot 2015-07-24 at 7.10.21 PM Screen Shot 2015-07-24 at 7.09.48 PMScreen Shot 2015-07-24 at 7.10.06 PMScreen Shot 2015-07-24 at 7.10.39 PM

Kao i uvijek, u najbogatijoj vikend novini na tržištu pronaći ćete, osim originalnih priča, komentara i eseja, naš raskošni TV program s detaljnim preporukama za svaki dan, najveću skandinavku u državi, uz još mnoštvo enigmatike i mozgalica, zdravi recept tjedna Telegramovog Šumskog kuhara, savjete za uređenje doma, vijesti iz zdravlja i brojne druge korisne sadržaje.