Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Sve je spremno, u utorak nas čeka spektakularna parada u čast Oluje (zvijezda mimohoda bit će hrvatska zastava s kninske tvrđave i mala Mia)

Sudeći po fotografijama, predsjednica države ni danas nije došla na generalnu probu

02.08.2015., Zagreb - Generalna proba svecanog mimohoda povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Svečani vojni mimohod, kojim ce Hrvatska u utorak obilježiti 20 godišnjicu akcije Oluja, potpuno je spreman, pokazala je nedjeljna generalna proba u Zagrebu koju nije omeo ni snažan pljusak koji se predvečer spustio na grad. Vojnici i policajci, borbena vozila, tenkovi, u koloni dužoj od četiri kilometra prolazili su Vukovarskom ulicom gotovo sat i pol, na potezu od Držićeve do Savske.

Ministar zadovoljan viđenim

Zadovoljstvo viđenim za Hinu je potvrdio ministar obrane Ante Kotromanović. “Bilo je dobro, vidio sam jake vojnike, čvrsta, odlučna lica, sve je prošlo u najboljem redu”, izjavio je Kotromanović, pozvavši građane da dođu na mimohod u utorak. “Veliko finale očekujemo u utorak, pozivam sve građane da dođu i podupru pobjedničku vojsku koja je to zaslužila”, poručio je ministar. U utorak će ispred građana vojnici nositi i hrvatsku zastavu koja je podignuta na kniskoj tvrđavi nakon oslobođenja grada. Himnu će izvesti 12-godišnja Mia Nigovetić i klapa HRM Sveti Juraj.

‘Priznao’ je da svaku obljetnicu Oluje emotivno proživljava, dvadesetu posebno. Uvijek sam “nervozan” kad se radi o Oluji, ali ovo je posebna prigoda, 20 godina, zato pozivam građane, radi svih poginulih, naših (Andrija) Matijaša – Pauka, (Damira) Tomljenovića- Gavrana, u čast njih, u čast naše pobjede, ali i generala Ante Gotovine koji je oslobođen, naglasio je ministar.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više