Komentari

Sve je u redu, HDZ koji je pokrivao kriminal na Adventu, danas je jamac borbe protiv korupcije

Filipović i HDZ su danas iznenađeni uhićenjima, a 2019. su odbili inicijativu da Bandić podnese izvješće o Adventu

Eto, sensei Filipoviću 2019. nije bilo sumnjivo što Split s 19 kućica zarađuje više od Adventa nego Zagreb s njih 228, pa je logično i da je danas potpuno iznenađen uhićenjima ljudi povezanih s tom manifestacijom

Sve što treba znati o HDZ-ovoj borbi protiv korupcije izrekao je danas nesuđeni zagrebački gradonačelnik, Davor Filipović. Kandidat Andreja Plenkovića za Zagreb, koji je na izborima osvojio “odlično” četvrto mjesto, ponovio je stranačku mantru kako su jučerašnja i današnja uhićenja po Zagrebu dokaz da “policija i DORH rade neovisno, samostalno, tajno”, te da je to “jamac kontinuirane borbe protiv korupcije”.

Ledenu, ali nimalo neočekivanu jezu, međutim, izaziva Filipovićev uvod tu rečenicu: “Svi su bili iznenađeni kada su vidjeli uhićenja koja su se dogodila jučer”. Stvarno? Šok i nevjerica zbog toga što je USKOK oko Adventa posumnjao na muljanje gigantskih proporcija?

Bacanje u Savu

Prije nepune dvije godine, u prosincu 2019. godine oporba je u Gradskoj skupštini zbog očite sumnje u kriminal oko dodjele adventskih kućica – ludila. Anka Mrak-Taritaš je ukazivala kako nije normalno da Split sa svojih 19 kućica zaradi više nego Zagreb s 228, Tomislav Tomašević je Milanu Bandiću uručio “trofej” u obliku reketa za najkorumpiraniji božićni sajam, a tadašnji gradonačelnik je Vesni Nađ iz SDP-a koja ga je također prozivala zbog adventske korupcije poručio da na Advent ne ide ako joj se ne sviđa ili da se može – baciti u Savu.

U skupštinskim klupama, kao dio vladajuće koalicije koja je podržavala Bandića, pa tako i sve što se u gradu događalo, sjedili su i HDZ-ovi gradski zastupnici. Među njima i danas posvemašnje iznenađeni Davor Filipović.

Časno je bilo raditi s Milanom

Nisu puno pričali. Govorili su – glasanjem. Naime, oporba je zbog sumnji u korupciju tražila da Gradska skupština obaveže gradonačelnika da im dostavi cjelovito izvješće o poslovanju Adventa. Gradski zastupnici Bandićeve stranke i HDZ-a, stranke koja je danas silno iznenađena zbog uhićenja i kune se u borbu protiv korupcije, to su – odbili.

Što nimalo ne sprječava Davora Filipovića da danas ponavlja kako ne osjeća “apsolutno nikakvu odgovornost”. I da se pomalo ubaci u ulogu life coacha: “Sve u životu sam radio časno, pošteno, vjerujem da u životu samo red, rad i disciplina u konačnici mogu dati rezultate, svim svojim studentima uvijek poručujem da budu najbolji što mogu biti, da ulažu u sebi, u svoje znanje kako bi si povećali šanse u životu”.

Dakle, djeco, slušajte sensei Filipovića i neka vam se čela zare HDZ-ovim jamstvom kontinuirane borbe protiv korupcije. Kako biste si, je li, “povećali šanse u životu”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu