Sveta Nedelja prva je u Hrvatskoj uvela e-referendum na kojem građani mogu reći što misle o projektima grada

Građani se trenutno mogu izjasniti o lokaciji za gradnju nove tržnice

ZADNJA IZMJENA: svi 23, 2020
Foto: PIXSELL

Grad Sveta Nedelja prvi u Hrvatskoj uveo je alat za savjetodavni e-referendum kako bi građane izravno uključili u proces donošenja odluka bitnih za razvoj grada, a prva tema o kojoj mogu odlučivati izbore je lokacija izgradnje te uređenja nove tržnice. Ponuđene su dvije lokacije, a na građanima je da izraze svoje mišljenje koja lokacija im više odgovara.

“Prvi e – referendum već je u tijeku. Za naše OPG – ovce planiramo napraviti tržnicu koja bi omogućila prodaju sve dane u tjednu, a ne samo subotom na Svetonedeljskoj seljačkoj tržnici”, ističe Gradska uprava na Facebooku.

[ E – referendum ]Prvi e – referendum već je u tijeku! Za naše OPG – ovce planiramo napraviti tržnicu koja bi…

Gepostet von Grad Sveta Nedelja – Gradska uprava am Samstag, 23. Mai 2020

Moći će se izjasniti i ljudi koji ne žive u Svetoj Nedelji

Do 13. lipnja glasati mogu svi građani, koji se prethodno trebaju registrirati na web stranici: www.ereferendum.grad-svetanedelja.hr, a u rezultat će se uzimati glasovi samo punoljetnih stanovnika.

Iako njihovi glasovi također neće biti uključeni u rezultat, glasati mogu i zainteresirane osobe koje ne žive u Svetoj Nedelji, a imaju interes vezanu za tu temu, primjerice zainteresirani investitori na teme vezane za poduzetništvo ili građani drugih jedinica lokalne samouprave na teme turističke infrastrukture.

Građani mogu i promijeniti mišljenje

Ti glasovi poslužit će vodstvu Grada da znaju što o određenoj temi misle i ostale zainteresirane skupine izvan područja grada Svete Nedelje.

Tijekom provođenja e-referenduma, svaki građanin prije isteka roka može promijeniti svoj glas ako se predomislio, ali ne može dva puta glasati s istog registriranog profila. Također, građanima je prilikom glasanja omogućeno i komentiranje kako bi mogli dodatno pojasniti svoj stav.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program