Svi danas pričaju o busu koji se na putu iz Splita prema Zagrebu izgubio. Evo samo javljamo da su sretno stigli – nakon 9,5 sati

Jedan putnik kaže da su desetak puta uspjeli zalutati nakon što su zbog bure preusmjereni s autoceste

ZADNJA IZMJENA: sij 20, 2020

Putnici koji su danas u zoru, u 4.30, krenuli sa splitskog kolodvora put Zagreba, napokon su nešto prije 14 sati stigli. Dakle, od Splita do Zagreba putovali su devet i pol sati jer su se vozači naprosto izgubili. Bus tvrtke Croatia Bus trebao je u Zagreb stići u 9.30, ali kako je dionica ceste A1 kod Svetog Roka bila zatvorena zbog bure, vozač se odlučio s autoceste spustiti na onu “običnu”. Izgubio se, došao do Svete Marije Magdalene odakle se, pak, vratio do Skradina, piše Slobodna Dalmacija.

“Par Kineza je bilo s nama u busu, njima nije čudno što putovanje toliko traje. Vjerojatno misle da je Hrvatska velika poput kao njihove zemlje”, rekao je jedan od putnika za Slobodnu i dodao da su, ako ništa drugo, barem stigli do Zagreba. Naime, zalutali su nekoliko puta zbog izvanrednih prometnih regulacija koje, podsjećamo, na tom području baš i nisu tako rijetke. Bus je preusmjeren na ceste preko Gračaca, Obrovca i Karina, pa je “vozač otišao krivo”.

Putnici su pomagali u snalaženju

“Sada je 9.40, trebali smo doći već na odredište, a mi smo 300 kilometara od Zagreba. Vaši vozači imaju aljkav, neodgovoran, nezainteresiran pristup poslu. Što je najgore, niti ne pomažu jedno drugome u rješavanju problema. Zalutali su barem 10 puta do sada”, napisao je to upravi prijevoznika Croatia Busa jedan od putnika dok su još lutali po hrvatskim cestama.

“Kako je zatvoren tunel Sveti Rok, izašli smo s autoceste, a vozači su uspjeli zalutati na jadransku magistralu prema Karlobagu. Došli smo skoro do Svete Marije Magdalene! Tamo su se vozači okrenuli nazad i to nakon što sam ih ja obavijestio da je zatvorena i ta cesta. Vraćamo se nazad, šta mislite dokle? Do Skradina, da dobro ste čuli – Skradin poviše Šibenika, 90 kilometara od polazne stanice Split. Sada vozimo napokon prema Zagrebu, oko Karina smo”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju i dodao:

“Još bi vam puno toga mogao napisati al’ bojim se da opet ne zalutamo, ne znam više prema kojoj strani, možda u more”. Iz Croatia Busa oko 10.20 potvrdili su da je bus negdje oko Gračaca, otprilike 250 kilometara od Zagreba, a Slobodnoj su rekli da se vozač jednostavno nije snašao. Na pitanje hoće li putnici dobiti odštetu službenik Croatia Busa rekao je da im je najbolje da se obrate njihovoj pravnoj službi.

Željka Orešković
Telegram autor
1149 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program