Politika & Kriminal

Svi pišu o gospođi s viklerima koja je nasrnula na desničarski skup u Dugom Selu: 'Iščupala nam je kablove i vikala ustaše!'

Razgovarali smo s policijom, kažu da je gospođi samo smetala buka pred kućom

22.07.2019., Zadar -  Na Visnjiku je odrzan izborni sabor stranke Neovisni za Hrvatsku na kojem je Bruna Esih ponovno izabrana za predsjednicu. 
Photo: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Neovisni za Hrvatsku (NHR), Hrvatska stranka prava (HSP) i Generacija obnove (GO) okupili su se u nedjelju u Dugom Selu kako bi pred izbore građanima predstavili svoju političku platformu pod nazivom ‘Desna liga’.

No, energični skup nije se dopao svakome. Društvenim mrežama i medijima, i to diljem regije, tako se šire fotografije jedne gospođe koja je, s viklerima u kosi, izletjela iz svog doma, revoltirana glasnim okupljanjem desničara pred svojom zgradom.

Prema izjavama nekih koji su bili na skupu, a koji su se kasnije požalili na društvenim mrežama i u desnim medijima, gospođa je bila toliko ljuta da je ljudima počupala kablove od razglasa, a navodno je vikala “ustaše” i pokušala skinuti jednu HOS-ovu zastavu.

Policija: ‘Smetala joj je buka’

Te nam detalje u policiji, doduše, nisu potvrdili, no kažu da je 74-godišnjakinja zaista omela događanje zbog čega je prijavljena za remećenje javnog reda i mira. Kako kažu, dama se nije žalila na politiku okupljenih, već na buku.

📌📷 – Da su fašisti obične kukavice koji se pravi hrabri samo kad su u gomili dokaz je ova gospođa. Ona je junakinja dana, sedmice, mjeseca, godine… 👏👏👏👏

Gepostet von Fokus.ba am Mittwoch, 17. Juni 2020

“Dobili smo dojavu o remećenju javnog reda i mira na Arcusovom trgu. Riječ je o 74-godišnjoj ženskoj osobi koja se nije žalila na skup već joj je smetala buka. Prijavljena je zbog remećenja javnog reda i mira”, kažu nam.

Prvi turopoljsko posavski partizanski odred s viklerima!

Gepostet von Udruga antifašističkih boraca i antifašista Jug – Zagreb am Mittwoch, 17. Juni 2020

Bez obzira na njezine razloge, gospođa je u međuvremenu proglašena borcem protiv desničara. I dok je neki na Twitteru i Facebooku zbog toga nazivaju herojem, drugi – desnije orijentirani – nazivaju je “skojevkom” i raznim drugim, ne baš laskavim imenima.