Politika & Kriminal

Svi se zezaju s predsjednicom koja u Kanadi priča o svom motu da 'svi trebamo stremiti Mjesecu'

Predsjednica je na susret s kanadskom guvernerkom stigla u kočiji

FOTO: Nova TV/Screenshot

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović službeni posjet Kanadi jučer je započela susretom s glavnom upraviteljicom te zemlje, Julie Payette, u Ottawi. Izgleda da je događaj bio prilično zabavan. Počelo je time što je predsjednica na susret stigla kočijom kojom su upravljala dva Mountiea, pripadnika Kraljevske kanadske konjičke policije koja je prepoznatljiva po crvenim uniformama i karakterističnim šeširima.

Predsjednica i guverenerka ljubazno su se pozdravile, nakon čega su na red došli protokolarni govori. Tada smo dobili priliku saznati i koji je moto hrvatske predsjednice. Prvo je Payette pohvalila hrvatski moto – „mala zemlja, veliki snovi”, i to izgovorivši ga na hrvatskom, piše Index. “To me podsjetilo… ispričavam se zbog naglaska, to me podsjetilo na moto astronauta, što je bilo moje prethodno zanimanje”, poručila je guvernerka.

‘Trebamo stremiti Mjesecu’

„Mala zemlja, veliki snovi” je slogan koji je uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji pobijedio na Fifinom natječaju pa je tako postao slogan hrvatske reprezentacije na tom natjecanju. Hrvatska predsjednica je odlučila da neće ostati dužna kanadskoj guvernerki.

“Moj osobni moto jest da svi trebamo stremiti Mjesecu, čak i ako promašimo – sletjet ćete među zvijezde. Izgleda da i nešto privatno imamo zajedničko”, odvratila je Kolinda kanadskoj guvernerki.

Ljudima na Twitteru je ovaj predsjedničin istup, naravno, zabavan, pa se malo zezaju s njom.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu