Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Talibani imaju novo pravilo za južni Afganistan: Zabranjeno je brijanje brade

Novi zakon objavio je talibanski direktor za informiranje i kulturu

In this picture taken on August 13, 2021, a Taliban fighter holds a rocket-propelled grenade (RPG) along the roadside in Herat, Afghanistan's third biggest city, after government forces pulled out the day before following weeks of being under siege. (Photo by - / AFP)
FOTO: AFP

Talibanski lokalni dužnosnici u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmand izdali su zabranu o brijanju brade, izvijestili su lokalni mediji u nedjelju. Talibanski direktor za informiranje i kulturu Hafiz Rashed Helmand rekao je za dnevni list Etilaatroz da je tu odluku donijela talibanska vjerska policija na sastanku s vlasnicima brijačnica u južnoj pokrajini.

Službeno pismo talibanskih vlasti kružilo je društvenim mrežama, a u njemu su talibanski pokrajinski dužnosnici upozorili brijačnice da će trpjeti posljedice ako se dokaže da su nekome obrijali bradu. Glasnogovornik talibanskog režima nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Režim je nametnuo i rodnu segregaciju

Talibani su prošli mjesec svrgnuli afganistansku vladu koju je podržavala međunarodna zajednica. Otad je režim nametnuo rodnu segregaciju na fakultetima i onemogućio ženama rad. Osim toga, djevojčice smiju ići u školu samo do 6. razreda.

Afganistanci i vlade diljem svijeta promatraju hoće li talibani ovaj put umjerenije vladati, iako je dosad bilo malo naznaka da će biti tako.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više