Tata malog Cesarea mora platiti 100 tisuća kuna alimentacije za onih 7 godina kada nije znao gdje je

Avenati mora platiti 1000 kuna plus kamate za svaki mjesec tijekom 7 godina od kada je dječak odveden iz njegove kuće u Italiji

ZADNJA IZMJENA: velj 21, 2019

Općinski sud u Splitu presudio je da Alessandro Avenati mora platiti oko 100 tisuća kuna za uzdržavanje sina Cesarea, devetogodišnjeg dječaka zbog kojeg su u Splitu prošle godine organizirani masovni prosvjedi. Otac mora platiti 1000 kuna plus kamate za svaki mjesec tijekom sedam godina od kada je Cesare odveden iz njegove kuće u Italiji, kada nije znao gdje se dječak nalazi.

Dječak je u međuvremenu boravio s majkom u Hrvatskoj, a nakon toga je tri godine proveo u BiH. Otac tijekom tog razdoblja nije znao gdje je Cesare, piše Slobodna Dalmacija. Zadnje dvije godine dječak je proveo u Splitu, a u tom razdoblju slučaj je dospio u fokus javnosti, najviše zbog Cesareove majke, Nine Kuluz, koja je svim sredstvima nastojala spriječiti povratak dječaka u Italiju.

Cesare prošle godine vraćen ocu

Inače, majka je Cesarea iz Italije odvela u travnju 2011. godine, bez dopuštenja oca. Kada je Općinski sud u Splitu odlučio da je to bilo protupravno, i naložio njegov povratak u Italiju, Nina Kuluz je s dječakom odselila u BiH. Nakon povratka u Split isti sud je donio pravomoćnu odluku o ovrsi djeteta, koje je trebalo biti vraćeno ocu. Provođenje odluke odgađano je nekoliko puta, a zbog ovrhe je organiziran i masovni prosvjed u Splitu, pa se Cesare u Italiju vratio tek u lipnju 2018. godine.

Prošlog mjeseca donesena je odluka prema kojoj je otac mora platiti alimentaciju za cijelo razdoblje od kada mu je sin odveden, do njegovog povratka u Italiju. Kako se radi o razdoblju od 87 mjeseci, alimentacija iznosi 87 tisuća kuna, a kada se dodaju kamate, svota raste na skoro 100 tisuća kuna.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2274 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program