Politika & Kriminal

Telegram doznaje: Među uhićenima je i kći prvog predsjednika Ustavnog suda

Ana-Marija Končić voditeljica je Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama

Kako smo ranije javljali, u sklopu današnje USKOK-ove akcije uhićena je i Ana-Marija Končić, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama. Uhićena je, doznajemo, zbog sumnje da je primala mito.

Končić je u pravosudnim krugovima doživljavana kao vrlo stručna osoba i dosad se nije spominjala ni u kakvim aferama. No prema prvim informacijama, istražitelji su sada uvjereni da je, s kolegicom, primala mito za upise u zemljišne knjige.

Kako je povezana s aferom

Končić je autorica velikog broja stručnih članaka, priručnika, zbirki te knjiga, često u suautorstvu sa svojim ocem, Jadrankom Crnićem, prvim predsjednikom Ustavnog suda RH i jednim od najistaknutijih pravnika devedesetih. Jadranko Crnić preminuo je 2008., a godinu kasnije Ministarstvo uprave odobrilo je osnivanje Zaklade koja nosi njegovo ime, kao i godišnja nagrada koja se redovito dodjeljuje vrsnim pravnicima za njihov cjeloživotni doprinos i iznimna postignuća te za promociju vladavine prava u Republici Hrvatskoj.

O današnjoj USKOK-ovoj akciji izvještavamo od jutra, a glavna vijest je uhićenje Patrika Šegote, bivšeg ravnatelja Gradskih groblja Zagreb. Ana Marija Končić s aferom je pak povezana preko preminulog poduzetnika Nenada Bukovca koji je, sumnja se, s Patrikom Šegotom bio glavni akter aktualnih afera povezanih s Gradskim grobljima. Istražitelji tvrde da je za nekoliko tisuća kuća obavljala upise i ispise iz zemljišnih knjiga.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu