Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Nadzorni odbor HRT-a smijenio Kazimira Bačića

Izjašnjavanje traje do ponoći, ali većina je već glasala za smjenu

30.06.2021., Zagreb - Vijenac 2. Pretres kuce glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bacica na Tuskancu zbog sumnje u korupciju. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

U dosadašnjem tijeku hitne elektroničke sjednice Nadzornog odbora HRT-a, doznajemo, s pristigla tri glasa za smijenjen je glavni ravnatelj HRT-a Kazimira Bačića. Kako Nadzorni odbor HRT-a ukupno broji pet članova, već je ovim saldom glasova jasno da je Nadzorni odbor smijenio Bačića.

Kako je ranije javio Telegram, sjednica je hitno sazvana danas i održava se elektroničkim putem, formalno do ponoći. U daljnjoj proceduri, saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Saboru podnosi prijedlog za razrješenje, a sjednica Odbora očekuje se u srijedu u 12 sati.

Uhićen u velikoj policijskoj akciji

Bačić je uhićen u velikoj policijskoj akciji koja je počela u srijedu. Istražitelji sumnjaju je Bačić dobio stan u središtu Zagreba kao mito za posredovanje između pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg vlasnika Tvornice električnih žarulja Milana Lončarića. Stan je Bačić navodno dobio kao zahvalu od Lončarića zbog toga što je posredovao između njega i Bandića u projektu Vrtovi svjetla.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više