Politika & Kriminal

Telegram doznaje: pritvoren sin Josipa Đakića, pijan prijetio policajcima ‘znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz!’

Tomislav Đakić, mlađi sin moćnog HDZ-ovca, napravio je incident u poslijepodnevnim satima ispred restorana Trnjanka

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, 21-godišnji Tomislav Đakić, pritvoren je nakon što je pijan izvrijeđao četvoricu zagrebačkih policajaca. Kako neslužbeno doznajemo, incident se dogodio u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred zagrebačkog restorana Trnjanka. Tamo je policijska ekipa pozvana jer je, prema dojavi, došlo do sukoba više muškaraca.

Policajci su pred Trnjankom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. “Znate li vi tko sam ja?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo.

U Vrapče na triježnjenje

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju. Tamo je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi, potvrđeno je Telegramu. Policajci su uočili i da je prilikom intervencije Tomislav Đakić zadobio lakšu ozljedu, što je i službeno evidentirano, potvrdili su Telegramovi izvori. Kako bi se otrijeznio, mladi Đakić hospitaliziran je u bolnici u Vrapču.

Tek idući dan nad njim je nastavljeno kriminalističko istraživanje. Telegram doznaje da je prijavljen zbog prijetnji upućenih četvorici policajaca. S kaznenom prijavom predan je u četvrtak pritvorskom nadzorniku. Za kazneno djelo za koje je Tomislav Đakić prijavljen, a radi se o prijetnji službenim osobama, kazneni zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina.

I drugi Đakić ima problema sa zakonom

Osim Tomislava, HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić ima i sina Ivana Đakića, o kojem se često piše u crnoj kronici. Njega je Općinski sud u Virovitici u studenome prošle godine pravomoćno osudio na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, i to za dva kaznena djela: prijetnju te javno poticanje na nasilje i mržnju. Ivanu Đakiću se za prijetnju sudilo zbog toga što je u listopadu 2018. godine prijetio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi, nezadovoljan time kako je ovaj pisao o njegovom ocu.

Novi skandal izazvao je početkom prošle godine, kada je na svojem Facebook profilu objavio osebujnu čestitku povodom pravoslavnog Božića. Uz sliku na kojoj se vidi kako ustaša u ruci drži odrubljenu glavu nekog četnika Đakić je napisao, citiramo, „Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic”. Nakon prijetnji i širenja mržnje, ovaj sin HDZ-ovog saborskog zastupnika istaknuo se i ozbiljnim prometnim prekršajima.

Potkraj 2019. godine portal Virovitica.net pisao je kako je Ivan Đakić skrivio dvije prometne nesreće. Prvu je navodno izazvao kada je zbog oklade brzinom 150 km/h vozio po naseljenom mjestu, nakon čega je udario u betonski most i izletio s ceste. Istražujući tu nesreću, policajci su doznali za još jedan prekršaj koji je Đakić počinio nekoliko dana ranije. Tada je navodno u naseljenom mjestu, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, Đakić vozio 134 km/h.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu