Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Telegram doznaje: Uhićen bivši direktor u Hrvatskoj lutriji, sumnja se da je namještao milijunske poslove

Istražitelji su jutros upali u sjedište Hrvatske lutrije, ključna veza je Goran Puklin

FOTO: Pixsell

Telegram neslužbeno doznaje da je među danas uhićenima jedan od bivših direktora u Hrvatskoj lutriji Željko Fadljević. Sumnjiči ga se za sklapanje poslova s tvrtkom Fleksbit čiji je vlasnik, Tomislav Gligora, također danas lišen slobode.

Oni su uhićeni u velikoj akciji USKOK-a i policije u kojoj su privedeni i bivša županijska državna odvjetnica Mirela Alerić Puklin te njezin suprug Goran Puklin i Piruška Canjuga, bivša članica uprave Agrokora.

Pogodovanje s IT ugovorima

Prema za sada dostupnim informacijama sumnja se da je Fadljević sudjelovao u namještanju natječaja za informatičke sustave u Hrvatskoj lutriji, a poslove je dobivao Gligorin Fleksbit.

Prema podacima iz javne nabave Fleksbit je u posljednje tri godine dobivao u Hrvatskoj lutriji poslove milijunske vrijednosti. U ovom trenutku još nema preciznih podataka na koji način im se navodno pogodovalo.

Doznajemo da su policijski istražitelji došli u sjedište Hrvatske lutrije jutros nešto prije sedam sati. Imali su nalog za pretres, a cilj im je pronaći dokaze kojima bi potvrdili pogodovanje Fleksbitu.

Ključna veza Goran Puklin

Tvrtka Fleksbit dobila je u Fondu za zaštitu okoliša, na natječaju u kolovozu, posao težak 1.247.500 kuna i to za kreiranje prijavne aplikacije, odnosno za održavanje i proširenje sustava za web prijave korisnika sredstava. Ista je tvrtka izradila i prošlogodišnji prijavni sustav.

Drugi krak ovog kriminalističkog istraživanja vodi prema supružnicima Puklin. Njih se, kako smo već javljali, povezuje s odavanjem povjerljivih informacija iz afere Agrokor i to Piruški Canjugi, koja je u tom slučaju jedna od osumnjičenih.

Ključna veza između ova dva slučaja, kako doznajemo, je upravo Goran Puklin kojeg su istražitelji, nakon što je bio osumnjičen u u aferi Janaf, naknadno povezali i s tvrtkom Fleksbit. Konkretno, povezuje ga se s njezinim poslovanjem. U istraživanje njegove povezanosti i namještanja natječaja u Hrvatskoj lutriji krenulo se upravo nakon što je prikupljena brojna dokumentacija te su analizirani telefonski kontakti Puklina u aferi Janaf.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više