Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Telegram je upravo doznao da je još jedan HDZ-ovac iz Požege izazvao nesreću pa zbrisao

Stjepan Vukušić, član Gradskog odbora HDZ-a, pokosio je nekoliko automobila i pobjegao, no građani su ga vidjeli pa je uhvaćen

Stjepan Vukušić, član Gradskog odbora HDZ-a Požege i koordinator poslovanja tamošnje gradske tvrtke Tekija, skrivio je u petak prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja. Nesreća se dogodila u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, a o udesu je, ne navodeći nikakve detalje (čak ni dob vozača), izvijestila i PU požeško-slavonska, napisavši da su naknadno pronašli osobu koja je upravljala automobilom.

Dr. Željko Glavić, predsjednik Županijskog odbora HDZ Požege, potvrdio je Telegramu da zna za taj događaj, te da će večeras na sastanku Gradskog odbora HDZ-a protiv Vukušića tražiti poduzimanje odgovarajućih sankcija. “Osuđujem takvo ponašanje”, rekao je za Telegram, dr. Glavić. Glavić je nedavno, nakon što je Telegram otkrio priču o pijanoj kumi ministrice Gabrijele Žalac, Marijane Obradović, koja je skrivila prometnu nesreću u alkoholiziranom stanju i pobjegla s mjesta nesreće na kojem je ostala teško ozlijeđena Natalija Baričević, osudio njen postupak nakon čega je isključena iz HDZ-a.

Očito, Stjepan Vukušić, koji je u petak također pobjegao s mjesta prometne nesreće, iz toga nije izvukao nikakvu pouku. Kakve će mjere večeras biti poduzete prema njemu, za sada nije poznato.

Gospodin Vukušić nije nam se htio javiti na poziv

Neslužbeno, saznajemo da je Vukušić u Ulici dr. Franje Tuđmana udario u dva parkirana vozila i pobjegao. Jedan od vlasnika vozila, čiji je automobil marke Seat bio propisno parkiran, kaže da je Vukušić udario u stražnji dio auta i odbio branik, te da visina štete utvrđuje. Još jedan automobil, marke Audi, također je udaren u blizini kafića Alo-alo u Požegi, i zahvaljujući njegovu vlasniku koji je vidio događaj, policija je pronašla Vukušića. Telegram se obratio PU požeško-slavonskoj s pitanjem nakon koliko je vremena policija pronašla Vukušića, te je li bio pod utjecajem alkohola. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pokušali smo u više navrata kontaktirati Stjepana Vukušića, na njegovom radnom mjestu u Tekiji, ali ga ondje nije bilo. U Tekiji su nam dali broj mobitela za koji tvrde da je njegov, no govorni automat kaže kako taj broj nije u upotrebi. Kasnije, ipak smo ga dobili na telefon. U 13.03 sati rekao je kako je na sastanku i da će se javiti za desetak minuta. No, nije se javio.

Društvo kompromitiranih slavonskih HDZ-ovaca

Vukušić je inače donedavno bio predsjednik Nadzornog odbora požeške komunalne tvrtke Tekija. Kako kažu izvori iz Tekije, Vukušić, koji je prije radio u Hrvatskim šumama, čeka da sadašnji direktor Ante Kolić ode u mirovinu, te da on preuzme čelno mjesto. Vukušić je inače prijatelj šefa požeške policije Željka Grgića i gradonačelnika Požege Darka Puljašića. Jedna je od HDZ-ovih uzdanica u Požegi, a u prošlom mandatu bio je vijećnik u Županiji požeško-slavonskoj, ne čijem je čelu Alojz Tomašević, isključen iz HDZ-a zbog obiteljskog nasilja.

Zanimljivo je da je Stjepan Vukušić član izvršnog odbora lokalnog Nogometnog kluba Slavonija, čiji je predsjednik, pak, Igor Krizmanić. Krizmanić (koji je sve donedavno, kao i Vukušić, bio član Gradskog odbora HDZ Požege) nedavno je isključen iz HDZ-a nakon što je njegova kći na Facebooku objavila stravično svjedočenje o obiteljskom nasilju u kojom je ona, zajedno s bratom i majkom, bila podvrgnuta tijekom trajanja bračne zajednice. Krizmanić je te navode demantirao, no HDZ ga je, zbog štete koju je nanio stranci, brisao iz članstva.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više